Anuncios

Les Associacions de jutges i fiscals creuen que l’avantprojecte recorda a l’antiga Llei de vagues i maleantes de 1933

16
Associacions de jutges i fiscals han recordat aquest dimarts, en valorar la futura Llei de Seguretat Ciutadana que pretén impulsar el Govern, que per mantenir la seguretat «no es poden limitar drets fonamentals», i han qualificat de «desproporcionades» algunes de les sancions previstes en el text, que per a l’Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitòria recorda a l’antiga Llei de vagues i maleantes.

En declaracions a Europa Press, la portaveu de l’Associació Professional Independent de Fiscals, Lucía Girón, ha subratllat, sense entrar a valorar específicament les sancions de la futura llei, que «les mesures per garantir la seguretat mai poden limitar l’exercici de drets fonamentals com la llibertat de manifestació o la llibertat d’expressió».

Per la seva banda, el portaveu de l’Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitòria, Marcelino Sexmero, ha indicat que l’avantprojecte de llei orgànica sembla una «llei d’excepció» que «no va d’acord amb la democràcia» i que «recorda» a la Llei de vagues i maleantes, que va ser aprovada en 1933 i es va mantenir durant el franquisme fins a 1970.

Al seu judici, es preveu «una protecció excessiva de la seguretat» en detriment de la llibertat ciutadana, que «no està suficientment garantida». Després d’afirmar que «sobren moltes de les sancions», ha criticat també la «desproporció evident» que veu en les multes previstes.

El portaveu de Jutges per a la Democràcia ha instat a l’Executiu a, en un «moment de conflictivitat social» com l’actual, intentar «convèncer als ciutadans amb arguments que la seva gestió és adequada», en comptes de «castigar a els qui (…) expressen les seves discrepàncies de manera pacífica».

Finalment, s’ha referit a la intenció del Govern de qualificar com a infracció greu l’oferir o acceptar serveis de prostitució en la via pública prop d’espais de menors o en aquells llocs on es pugui veure afectada la seguretat vial.

Multar a les prostitutes, que són persones «explotades», suposaria una «criminalització de la pobresa», ha declarat Bosch, per qui l’avantprojecte de llei, «més que buscar espais de seguretat», respon a una sèrie de «paràmetres sobre moralitat i bons costums».

 

catalunyapress.cat

Anuncios
About el comunista (68256 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: