Anuncios

El 64% d’espanyols no confia en el seu sistema judicial

2

Un estudi de la Unió Europea situa l’Estat espanyol com el quart territori amb pitjor valoració de la justícia

Gairebé dues terceres parts dels ciutadans espanyols no confien en el sistema judicial de l’Estat. Així ho revela l’Eurobaròmetre publicat aquest dijous, i que concretament situa aquest nivell de desconfiança en el 64%.
Així, l’Estat espanyol és el quart país en quant a la percepció negativa de la seva justícia. Només es troben a uns nivells més elevats tres països. Qui encapçala aquesta llista és Eslovènia, amb una desconfiança que arriba al 73%. Un punt per sota es troba la República Txeca, i ja a una certa distància hi ha Eslovènia (66%).

Immediatament després se situa el territori espanyol, que registra un nivell d’aprovació del sistema judicial nacional molt per sota de la mitjana europea, un 34% davant un 53%, respectivament. En aquest cas, només cinc països tenen nivells més baixos que l’Estat espanyol: Eslovènia (24%), Eslovàquia (25%), República Txeca (25%), Lituània (31%) i Itàlia (33%).

En el conjunt de la Unió Europea, el 22% dels ciutadans creu que el funcionament dels sistemes judicials nacionals és competència exclusiva dels Estats, mentre que dues terceres parts de la resta afirma que ha de ser un tema que es tracti de manera col·lectiva.

Finalment, el baròmetre presenta els costos judicials i la llarga duració d’aquests com les principals preocupacions per la justícia entre els europeus.

naciodigital.cat
Anuncios
About el comunista (68443 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: