Anuncios

L’ANC es planta: consulta abans del 31 de maig del 2014

3

La plataforma independentista proposa la següent pregunta: «Vol que Catalunya sigui un Estat independent?».

Pas endavant de l’Assemblea Nacional de Catalunya en la seva estratègia per pressionar el Govern en relació a la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya. La seva presidenta, Carme Forcadell, ha exigit avui des de Seva durant la presentació de la Declaració de Novembre “que la pregunta sigui clara” i ha deixat clar que la intenció és que sigui “unitària” però que “ha de ser sobre la independència”.

La posició de l’ANC queda clara en un dels punts de la declaració, on assegura que la consulta “ha de tenir lloc el més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig del 2014”. Una posició que dista molt del ritme que es preveu aplicar des del Govern, on recordem que la vicepresidenta Joana Ortega fa unes setmanes va assegurar que seria impossible convocar-la abans de l’octubre. La voluntat d’anar per feina de l’Assemblea també es fa manifesta en un altre punt del document, on s’assegura que “la petició del parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats” per fer efectiu la transferència de la competència per convocar la consulta, a través de l’article 150.2 de la Constitució, “no pot servir d’excusa per demorar-la”.

Durant el seu discurs, Forcadell ha apel·lat al “sentit històric” i a la “unitat” per tirar endavant el procés independentista al mateix temps que ha assegurat que caldrà “demostrar coratge i valentia”. Unes paraules que també han servit per fer un cant a l’optimisme: “Ho aconseguirem”, ha sentenciat. Els partits que han de liderar el procés han estat, com no podia ser d’una altra manera, objecte de referència constant de la presidenta de l’Assemblea, que els hi ha demanat que estiguin a l’alçada “demostrant el seu compromís donant una data i una pregunta clara”. Un compromís que també ha estès a les institucions del país.

4

“Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”

El secretariat nacional de l’ANC també ha aprofitat la presentació de la Declaració de Novembre per fer pública quina seria la seva pregunta. En el document on s’han establert els punts claus del seu posicionament respecte el procés independentista, el contingut de la pregunta no podia passar per alt. La proposta de l’Assemblea és la següent: “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”. Tal com s’exigeix als partits, clara i fent referència a la independència.

Candidatura unitària a Europa

“L’Assemblea Nacional Catalana crida a fer possible una candidatura d’ampli espectre sociopolític per tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques”. Avui a Seva ha quedat clar que l’ANC no en vol deixar escapar ni una. Consideren vital la unitat perquè el procés finalitzi amb èxit i per això les eleccions al Parlament Europeu del maig de l’any que ve també són una prioritat. És per això que la recepta ha estat la mateixa. Unitat, unitat i més unitat.

elsingulardigital.cat

Anuncios
About el comunista (67658 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: