Anuncios

Un jutjat de Girona anuncia el desallotjament del bloc de Salt a partir del 27 de novembre

1

La PAH assegura que continuarà lluitant tot i la nova data prevista per dimecres vinent.

La Plataforma d´Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona ha fet saber que el jutjat d’instrucció número 3 de Girona els ha notificat la propera data de desallotjament del bloc de Salt, que serà el dimecres 27 de novembre a partir de les vuit del matí. Des de la plataforma asseguren que continuaran lluitant i que volen resistir el màxim temps possible fins que es realitzi la votació que determinarà si la Generalitat aposta perquè s’aturi el desallotjament. Actualment, al bloc de Salt, hi viuen 36 persones (14 famílies i 17 infants) que avui han fet una reunió per decidir el seu futur. ‘Ha estat tan imminent que ens ha deixat parats i costa de pair’, ha explicat la portaveu de l’entitat, Marta Afuera.

En principi, Afuera ha explicat que les catorze famílies han decidit quedar-se al bloc de Salt i lluitar: ‘Per nosaltres la victòria és no renunciar, arribar fins aquí és un èxit enorme, no podem llançar la tovallola, i el nostre objectiu és resistir com a mínim fins el 5 de desembre quan al ple de la Generalitat es votarà la proposició per demanar al jutjat una pròrroga del desallotjament perquè actualment la Generalitat és l’administració encarregada de reorganitzar les famílies afectades que viuen al bloc.’

En aquest sentit, la PAH ha assegurat que totes les persones estan convidades a donar suport a l’entitat i, per això, obriran les portes del bloc el dimarts 26 de novembre a les sis de la tarda, i esperen que passin la nit al bloc. ‘En aquests moments d’estafa i crisi generalitzada nosaltres sempre defensarem i lluitarem pel dret de l’habitatge’, ha insistit. Afuera també ha volgut subratllar que tots els inquilins decidiran individualment si volen continuar al bloc o si s’estimen més anar-se’n: ‘En cap cas volem coartar la seva llibertat, només cal que ens comuniquin la seva decisió per així poder-nos organitzar.’

Segons la portaveu de la plataforma, la notícia del nou desallotjament ha caigut com un gerro d’aigua freda al bloc: ‘Com que és tan imminent, és un tema que ha costat de pair, les famílies ho sabien, ho hem treballat, però sempre és difícil.’ En principi, la plataforma té previst anar davant de la Generalitat dilluns per fer més pressió i està en contacte amb la CUP, ICV, PSC i ERC per demanar al banc Sareb que aposti pel lloguer social. A més, la plataforma també treballa en un projecte per crear petites cooperatives que ajudin les famílies més necessitades que no poden assumir el cost d’un lloguer social.

vilaweb.cat

Anuncios
About el comunista (67936 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: