Anuncios

49 vots del PP tanquen definitivament la radiotelevisió valenciana

1
El ple de les Corts Valencianes en el qual aquest dimecres s’ha aprovat, amb els únics vots del PP, la proposició de llei en la qual autoritza al Consell a l’extinció, dissolució i liquidació de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) SAU, ha finalitzat amb protestes contra el grup ‘popular’ i contra la desaparició de l’ens per part dels membres de l’oposició i dels representants del comitè d’empresa que han seguit la sessió des de la tribuna de convidats.

La sessió plenària ha començat a les 10.30 hores amb la validació del Decreto Llei que el Consell va aprovar el passat 7 de novembre pel qual va nomenar, «per garantir la prestació del servei públic de ràdio i televisió de titularitat de la Generalitat», nou director general de RTVV i nous consellers en representació del PP, i s’ha perllongat fins a poc després de les 14.00 hores, amb l’acord de dissolució i liquidació de l’ens públic.

En aquest moment, després de dur-se a terme la votació, els diputats dels tres grups de l’oposició -PSPV, Compromís i Esquerra Unida- s’han aixecat dels seus escons per rebutjar la dissolució de RTVV amb aplaudiments i corejant la frase ‘RTVV no és tanca’. Aquesta protesta ha estat acompanyada de les crítiques i els crits en contra del tancament pronunciats per representants dels treballadors, entre ells, els de la vicepresidenta del comitè d’empresa, Salut Alcover, que ha mostrat el seu disgust per la decisió i ha criticat als representants del Pàg.

Alcover ha pronunciat frases com li havien «destrossat la vida», alhora que demanava «dignitat». Des d’aquest punt s’han escoltat també retrets als ‘populars’ per «falta de vergonya», al·lusions als «abusos sexuals» a tres treballadores pels quals està processat l’exsecretario general de RTVV Vicente Sanz i als diners.

Quatre dels cinc punts de l’ordre del dia que s’han tractat en aquesta sessió –a excepció del punt 2, referit al decret que augmenta en 878,9 milions els pressupostos per l’augment de l’objectiu de dèficit–, estaven relacionats amb la liquidació de RTVV. El cap del Consell, Alberto Fabra, ha seguit al ple des del seu escó al costat del vicepresident de l’Executiu autonòmic, José Císcar, i la resta de membres del govern, mentre que des de la tribuna de convidats ho han presenciat membres del Consell d’Administració i del Comitè d’empresa de RTVV.

Després de la votació de l’últim punt –el relatiu a la proposició de llei de supressió de la prestació dels serveis de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic de la Generalitat i de dissolució i liquidació de Ràdio Televisió Valenciana SAU–, el president del Parlament autonòmic, Juan Cotino, ha ordenat desallotjar als convidats pel xivarri que les seves protestes estaven ocasionant a la sala.

Al final de la sessió, cap diputat ha realitzat declaracions en els passadissos de les Corts per parlar de la decisió adoptada respecte a la dissolució de RTVV. El president de la Generalitat i la resta de membres del Consell també han abandonat l’hemicicle sense parlar. Els representants de l’oposició han sortit al carrer després de la sessió per acompanyar i mostrar la seva solidaritat als treballadors de l’ens públic que s’havien reunit a l’entorn de la Càmera autonòmica.

catalunyapress.cat

Anuncios
About el comunista (67702 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: