Anuncios

Rajoy: «La posició de 13TV i Intereconomía és la de la majoria d’espanyols»

4

El president espanyol critica des de Lituània la decisió de la Generalitat de portar les dues televisions als tribunals per incitar a l’odi contra Catalunya.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha sortit avui en defensa de 13TV i Intereconomía i ha qualificat de «disbarat» que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat mesures legals contra aquestes dues televisions per incitar a l’odi contra Catalunya. Segons Rajoy, en canvi, la posició que defensen 13TV i Intereconomía és la de la majoria d’espanyols, i no té res de dolenta.
«Si pretén multar algú per tenir una determinada posició, i més en aquest cas que coincideix amb la de la immensa majoria, no puc dir altra cosa que és un disbarat i que espero que tot això es quedi en res«, ha respost Rajoy, després de ser preguntat pel tema, en una roda de premsa després de participar a la Cimera Unió Europea- Partenariat Oriental a Vilnius (Lituània).
La Generalitat va acordar dimarts iniciar accions legals contra Intereconomía TV i 13TV , després que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet públic un informe on posa de manifest que les dues cadenes equiparen repetidament els plantejaments democràtics a favor de la independència amb el nazisme i règims totalitaris.
Tot i això, Rajoy ha reivindicat les dues emissores i ha indicat que el fet que la Generalitat pretengui multar dos mitjans és «veritablement notable». «Espanya és un país democràtic i lliure; per tant la llibertat d’expressió és un dret reconegut en el nostre text constitucional, és un dels drets bàsics de qualsevol sistema democràtic», ha indicat. Segons el CAC, en canvi, els fragments emesos per ambdós canals constitueixen una infracció «molt greu» tipificada en la Llei general de la comunicació audiovisual, a l’incitar a l’odi. I per això ha instat la Comissió Espanyola dels Mercats i la Competència a adoptar mesures, tenint en compte que es tracta de prestadors estatals de televisió.
És la primera vegada que un regulador audiovisual català es dirigeix ​​al macroregulador estatal perquè, fins a la seva posada en marxa, el CAC dirigia les seves peticions, sobretot referents a freqüències, al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Per elaborar l’informe, el CAC ha seleccionat una mostra de 13 prestadors i va analitzar entre el 10 i el 17 de setembre diferents programes informatius de set cadenes de televisió -TV3, 8tv , La1 ,Antena3 TV ,Telecinco , 13TV i Intereconomía TV – i cinc emissores de ràdio – Catalunya Ràdio , RAC1 , Cope , Onda Cero i Ser-.
L’ens ha identificat 43 fragments emesos per 13TV i Intereconomía TV que presenten analogies entre processos democràtics i règims totalitaris o fan apologia de la violència contra entitats que promouen, col·laboren i s’identifiquen amb la independència de Catalunya.
elsingulardigital,cat
Anuncios
About el comunista (67838 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: