Anuncios

Els valencians en una multitudinària manifestació a València demanen la dimissió de Fabra

8
Una multitudinària manifestació ha recorregut aquest dissabte el centre de València per denunciar el «robatori» de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i per exigir la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, després del cessament de les emissions de la cadena.
La marxa ha partit puntual, a les 18.00 hores, des de la plaça de Sant Agustín, amb el crit unitari ‘Fabra dimissió’ i nombroses pancartes en les quals podia llegir-se ‘robatori!’ o ‘prou!’, mentre els assistents corejaven consignes com ‘açò és un colp d’Estat’ (‘això és un cop d’estat’ o ‘No teniu vergonya’ (‘no teniu vergonya’).

A Alacant, la manifestació ha començat mitja hora més tard, tal com estava previst, des del Centre de Producció de Programes de RTVV i, a més dels crits demanant la dimissió d’Alberto Fabra, els assistents han corejat consignes com ‘Fabra a Picassent, Babalà president’, en al·lusió a l’històric programa infantil de la televisió pública valenciana.

El president del comitè d’empresa de RTVV, Vicent Mifsud, ha indicat en declaracions als mitjans en la marxa de València que «el que es va perpetrar ahir va ser una autèntica barbaritat i la reacció del poble així ho està demostrant». «Va ser un atac a tota la societat, que vol tenir una ràdio i una televisió en la seva pròpia llengua», ha incidit.

Així mateix, ha criticat que mentre el Consell «addueix causes econòmiques per acomiadar als treballadors, els manté en permisos retribuïts i pagant les nòmines com a mínim fins a finals de gener o principis de febrer», al mateix temps que el tall del senyal comportarà unes pèrdues de 3 milions d’euros a l’empresa pels compromisos d’emissió de publicitat que tenia.

«És una situació demencial», ha recalcat Mifsud, qui ha indicat que des del comitè analitzaran les conseqüències de la forma «brusca» amb la qual es va apagar la televisió per veure si s’ha produït un dany al material audiovisual de la casa.

Després de la pancarta amb el lema ‘RTVV no és tanca, és la teua’ (‘RTVV no es tanca, és la teva’), s’han situat a més del propi Mifsud treballadors de la casa com Frederic Ferri i altres representants del comitè d’empresa com la seva vicepresidenta, Salut Alcover.

Uns metres per davant, una altra pancarta obria la marxa amb el lema ‘eleccions anticipades ja’ (‘eleccions anticipades ja’), després de la qual s’han situat representants dels partits de l’oposició com Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís) o Ignacio Blanco (EU), a més de la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez.

També s’han situat al capdavant de la mateixa representants del món de la cultura com l’actor Ferran Gadea, o el portaveu d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, o el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, a més del secretari general de CCOO-PV, Paco Molina.

«RIDÍCUL ESPANTÓS»

Des del PSOE, Ximo Puig ha lamentat el «ridícul espantós» que ha fet el Consell amb l’apagada de RTVV, mentre que Soraya Rodríguez ha qualificat el tancament de «il·legal» i ha demanat a Rajoy que actuï per revertir aquesta decisió.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha assenyalat que avui «és el dia un de la nova RTVV pública, en valencià i de qualitat, la qual cosa no ha fet el PP en els últims anys» i, per tant, «un dia d’esperança i de saber que els valencians ens refarem com a poble i reconstruirem tot el que el PP ha destrossat, la decència i l’autonomia».

Així mateix, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, ha criticat l’actuació «chapucera i autoritària» del Consell, ha lamentat la pèrdua de «una eina fonamental de la nostra autonomia» i ha assegurat que «van fondre a negre les pantalles però no la nostra memòria».

catalunyapress.cat
Anuncios
About el comunista (68140 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: