El PP valencià cau en barrina i l’esquerra nacionalista es dispara.

4

Hi ha un compte enrere digital a la portada del diari La Veu del País Valencià que des de l’u de gener d’enguany indica el nombre de dies, hores, minuts i segons que ens queden als valencians fins que es produïsca el desitjat i tant de temps esperat canvi polític a la Generalitat.

En el moment en que estic escrivint aquestes línies són 507 d. 10 h. 49 m. 22 sg. exactament el que resten fins a aquest moment.

Els resultats de l’última enquesta feta pública ahir pel PSPV i el seu Observatori electoral, semblen voler endolcir aquesta espera. De moment és l’única cosa a la què ens podem agafar per poder suportar la llarga i penosa espera que ens queda fins a aqueix moment.
Si bé les dues darreres últimes enquestes publicades a l’octubre i novembre de l’any passat, respectivament, tornaven a presagiar una clara tendència a l’alça dels partits situats a l’esquerra del PSPV, i una caiguda molt notable d’intenció del vot del PP (fins a situar-lo fins i tot una mica per baix de la mitjana del PP a nivel d’Estat espanyol), l’enquesta presentada ahir incorporava un element que fins ara ningú havia sabut valorar, però que ara ja es pot: el tancament de RTVV (…)
L’enquesta, realitzada tres setmanes després del tancament de Canal 9, oferia una xifres de rebuig a aquesta decisió aclaparadores: un 64.3 % dels valencians n’està en desacord, davant d’un 22.3 % que n’està d’acord. És a dir, quasi una relació de 3:1 en contra del tancament.
L’estudi és doblement interessant en dir-nos com es tradueixen aquestes xifres en el col.lectiu de votants del PP: el 50 % n’està en contra, davant d’un 38.7 % que n’està a favor. És a dir, una gens menyspreable relació de 1,3:1 que n’està en contra.
Si a aquestes dades tan reveladores sumem el fet de la caiguda històrica per sota del 30% en la intenció de vot del PPCV, més de 4 punts per sota de l’última estimació de vot feta a nivell estatal (a l’octubre passat), podem arribar a una certa conclusió de que el sentiment d’identitat pròpia valencià comença a fer-se palés en la nostra societat, en línia amb el que també està succeint en altres territoris de la nació, tant a les Illes com, per descomptat, al Principat.

Les dades concretes d’estimació d’escons així ho semblen també confirmar: el PP passa de 54 a 34-36 escons, el PSPV passa de 33 a 29-31, mentre que Compromís passa de 6 a 14-16 escons i EUPV passa de 6 a 11 escons.
El partit de l’ex-actor Toni Cantó sembla recollir l’electorat més desencantat i espanyolista del PP, entrant en les Corts amb 7 escons.

El fet que un 64.9% dels enquestats valore negativament la gestió del PP valencià, davant de només un 9.2% que ho fa de manera positiva (en una aclaparadora relació de 7:1), i que un 53,5% estaria d’acord amb un avançament electoral, parla molt a les clares de l’ambient social que es respira en aquests moments al País Valencià.
El fet que l’enquesta reflectisca una pèrdua d’escons del PSPV, pot donar fiabilitat a les seues dades, tot i haver estat preparada per un dels partits polítics implicats.

Acabe d’escriure l’apunt, i  torne a mirar el rellotge del compte enrere de La Veu. Ara són quasi 25 minuts menys que quan ho vaig fer en començar a escriure aquest apunt.

L’espera se’ns està fent molt llarga, massa llarga, però crec que va a pagar la pena…

Patraix, València (L’Horta), a 9 de gener de 2014.
mesvilaweb
About el comunista (67029 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: