Panrico protagonitza la vaga més llarga des de l’inici de la crisi: 3 mesos

1

Els treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) arriben aquest dilluns als tres mesos d’atur i protagonitzen així la vaga més llarga a Catalunya des de l’inici de la crisi.

Els sis centres productius de Panrico es van plantar el 13 d’octubre en contra del pla de viabilitat previst per la companyia, que intentava evitar el concurs de creditors a través d’acomiadaments i rebaixes salarials, i van a convocar una vaga indefinida.

Després d’unes quantes setmanes, la majoria dels representants sindicals de les fàbriques espanyoles van acordar amb la direcció de l’empresa l´acomiadament de 745 treballadors i retallades de fins l 18% del sou per a la resta d´empleats, que completaven una plantilla de més de 2.000 persones.

Però el comitè d’empresa de la factoria catalana es va oposar a aquest acord, de manera que es va negar a reprendre l’activitat de la planta i va reclamar continuar negociant amb Panrico un pla d’ajust menys sever.

Panrico va suspendre el 17 de desembre la reunió amb els sindicats i la mediació de la Generalitat per l’actuació d’un piquet de vaguistes que vaintentar boicotejar la sortida de camions de distribució des de la planta vallesana.   

Després de posar una demanda sobre això, aquesta setmana la Inspecció de Treball de la Generalitat els ha donat la raó i ha dictat una resolució on anuncia l’obertura d’un expedient sancionador contra l’empresa Panrico per vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors.

Constatat el gran allunyament entre les parts, la Generalitat va convocar divendres passat una reunió amb el comitè i Panrico, en què es va acordar reprendre el contacte i començar de nou les negociacions amb l’autoritat laboral com a mediadora.

La determinació dels treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua de no afluixar fins que no es retiri l’expedient de regulació ha fet que la vaga indefinida de Panrico sigui la més llarga a Catalunya des dels anys 80.

324

About ELCOMUNISTA.NET (89763 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: