Sala-i-Martín desmunta Millo: «Si Catalunya marxa, Espanya s’arruïna»

4

L’economista contraargumenta que una Catalunya independent esdevindria un dels països menys endeutats d’Europa.

L’economista Xavier Sala-i-Martín ha desmuntat amb arguments el portaveu del PPC, Enric Millo. El popular va pronosticar dimarts que una Catalunya fora d’Espanya estaria en fallida. L’economista català, li ha contraargumentat des del programa ‘Divendres’ de Tv3 que una Catalunya independent esdevindria un dels països menys endeutats d’Europa. I que, per més inri, seria l’Estat espanyol qui quedaria en estat de fallida pel seu elevat endeutament.

Fa dos dies, el portaveu del PPC, Enric Millo, va assegurar que “si Catalunya estigués fora d’Espanya, estaria en fallida”. Va argumentar que “estaria fora dels mercats per finançar-se degut a l’excés d’endeutament”. Davant les paraules de Millo, Sala-i-Martín s’ha mostrat contundent: «No té raó» i ha afirmat amb to irònic que el diputat «fa una trampa com una catedral».

«Obvia el sistema de finançament espanyol per a Catalunya. Aquest consisteix a centrifugar els diners dels catalans i després donar-nos almoines en forma de FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) dels nostres propis diners. Si no tinguéssim aquest espectacle d’Espanya, el deute català seria del 20% del PIB, dels més baixos d’Europa. I no la despesa que arrossega Espanya: Si té 100 de PIB, té 100 de deute», ha explicat l’economista.

Tot seguit, ha insistit que si Catalunya marxa, l’Estat espanyol no tindria eines per afrontar aquest deute i aquest es dilataria fins a la fallida. I relata: «Seguidament, vindrien a demanar-nos que assumíssim la nostra part del deute, i seria aleshores quan negociaríem. Nosaltres assumiríem la part del deute proporcional, però per contrapartida demanaríem no quedar-nos fora de la Unió Europea, la ONU i del sistema solar», ha ironitzat l’economista conduint la trajectòria factual d’esdeveniments que preveu.

elsingulardigital

About ELCOMUNISTA.NET (79104 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: