Anuncios

M’hi va la vida: Maria Ramírez, víctima de la manca d’immunosupressors a les farmàcies (VIDEO)

4

Narració de la Maria Ramírez i resposta del Departament de salut preguntat per la Sindicatura de Greuges.

Maria Ramírez i l’Assemblea 15M Sarrià sant Gervasi.

Durant l’any 2013 han augmentat les dificultats per aconseguir immunosupressors, el producte farmacèutic que cal a les persones trasplantades per evitar el refús de l’òrgan.
Els problemes han anat augmentant en aquesta seqüència: primer a les farmàcies et deien que no en tenien els distribuïdors i que tardaven en servir-ho, desprès que en no cobrar de la Generalitat – CatSalut -, no tenien diners per tenir els medicaments en estoc i que tan sols els subministraven als seus clients. Fins i tot em vaig adonar que treballadors de farmàcies no estaven cobrant. Vaig parlar amb Novartis i em van assegurar que tenien el producte a disposició però que n’estaven subministrant menys perquè no els hi demanaven.
Donat que el problema no es solucionava, l’Assemblea 15M Sarrià Sant Gervasi de Barcelona es va adreçar a la Sindicatura de Greuges. Els va atendre Francesc Vendrell que es va comprometre a demanar informació al Departament de salut. La resposta entenem es decebedora:

Resposta Sindicatura de Greuges desprès de demanar informació al Departament de Salut:

En primer lloc que han estat treballant per millorar conjuntament amb el col•legi de farmacèutics, els circuits d’informació. Objectiu: que els pacients puguin tenir la certesa que, en el cas de que la seva farmàcia habitual no tingui la medicació requerida, la informació que els hi puguin proporcionar, sobre on trobar-la, en els telèfons de contacte sigui la correcta.
Segon. Estan ultimant un pacte amb tot el sector, (Farmacèutics, distribuïdors, laboratoris..), per garantir que els medicaments necessaris en cronicitats i en trasplantats sempre seran subministrats a les farmàcies. Estan en reunions amb tots els agents del sector i estimen que la propera setmana estarà tancat l’acord.
De totes maneres i en cas de que es segueixin produint problemes estem a la seva disposició per el que puguem ajudar.

Sicom TV. Solidaritat i Comunicació. Sicom TV. Solidaritat i Comunicació.

Anuncios
About el comunista (67421 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: