Anuncios

Marina Albiol denuncia discriminació lingüística a la subdelegació del govern espanyol a Castelló

4

La diputada d’EUPV hi presentarà una queixa perquè un guàrdia civil li va exigir que parlés en castellà.

La diputada d’EUPV Marina Albiol presentarà una queixa a la subdelegació del govern espanyol a Castelló per discriminació lingüística. Ho ha explicat ella mateixa: ‘Divendres vaig patir una clara discriminació quan un agent de la guàrdia civil que em va atendre i a qui li vaig comunicar que anava al registre, em va dir que no m’entenia i que parlara en castellà.’ La parlamentària considera que aquesta situació ‘no es pot repetir contínuament, com malauradament ocorre’, i per això presentarà una queixa a la subdelegació: ‘Perquè tenim dret d’expressar-nos en la nostra llengua i  que ens atenguen en l’administració.’

Albiol va explicat que havia acudit a la subdelegació del govern espanyol de Castelló per a presentar unes al·legacions d’EUPV contra les prospeccions petrolíferes a Columbretes: ‘A l’entrada vaig dir a un guàrdia civil que anava al registre. Ell em respongué que no m’entenia i que li parlara en castellà. Jo li ho vaig repetir en valencià, més espai, i ell va insistir que ho fera en castellà.’

La parlamentària lamenta que aquestes agressions als catalanoparlants siguin freqüents: ‘No hem de callar. No pot ser sentir-nos com el personatge del Tio Canya.’ ‘La nostra llengua és oficial i pròpia, i això vol dir que és la llengua de les administracions i les institucions i que aquestes l’han de tenir com a vehicle normal de comunicació, i per tant els ciutadans podem emprar-la i que ens hi responguen. És molt trist haver de recordar contínuament açò.’

vilaweb

Anuncios
About el comunista (66050 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: