Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio votaran fer una vaga indefinida

1

Dijous i divendres la plantilla decidirà si secunda la proposta que s’ha fet avui en assemblea.

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio estudien fer ara una vaga indefinida en la llarga disputa que mantenen amb la direcció de la  Corporació Catalana de Mitians Audiovisuals (CCMA), que aplica mesures d’estalvi en el pressupost de l’ens públic. La proposta, que han fet els treballadors reunits avui en una assemblea, es votarà dijous i divendres. Divendres passat va expirar el conveni col·lectiu que regiava les condicions dels treballadors, condicions que segons el president de la CCMA, Brauli Duart, s’estendran mentre duri la negociació del nou conveni.

La part principal del conflicte té a veure amb el sou dels treballadors. Brauli Duart va explicar divendres en compareixença al parlament que la reducció del capítol 1 del pressupost de la televisió i la ràdio públiques, el que fa referència al personal, s’hauria d’abordar per sufragar una bona part dels vint-i-sis milions de ‘decalatge’ entre ingressos, despeses i dèficit acumulat en els comptes del 2014.

En el marc de la negociació, la direcció de la televisió havia proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nòmina, una mesura que els treballadors han rebutjat. Segons fonts sindicals, la direcció va comunicar divendres via correu electrònic que una vegada s’hagués acabat el període de negociació del conveni col·lectiu, començaria un nou període de converses per a encarar un procediment de modificació substancial de condicions laborals, una fórmula a través de la qual interpretaven que s’aplicarien les retallades de sou.

vilaweb

About ELCOMUNISTA.NET (71509 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: