Anuncios

Junqueras: «Espanya dirà que no vol negociar fins al darrer moment, fins la independència»

3

El líder d’ERC assegura que «ara el que volem és que el 9-N vagi tan bé com sigui possible».

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, vaticina avui en una entrevista al diari ‘El Punt Avui’ que l’Estat espanyol “dirà que no vol negociar fins al darrer moment, fins que fem la independència”. Junqueras argumenta que “l’Estat espanyol deu un bilió d’euros, el cent per cent del seu PIB. Si continuem essent ciutadans espanyols, l’Estat ens vindrà a cobrar el 24% d’aquest deute, 240.000 milions, que són uns trenta-cinc mil euros per càpita. Si nosaltres declarem la independència i l’Estat no vol negociar, el deute públic, que se’l quedi ell, és espanyol, és del regne d’Espanya”.

En aquesta línia, continua explicant que si l’Estat no vol negociar, “automàticament ens alliberarem de 240.000 milions d’euros. Com que, això, l’Estat no s’ho pot permetre, perquè això voldria dir que entren en default, en el tancament de caixa, i com que això no li ho permetrien ni els mercats ni els altres estats, és evident que per primer cop s’exercirà una gran pressió sobre l’Estat perquè negociï”. Alhora, deixa clar que “és evident que la creació d’un nou Estat, de la mateixa manera que genera incerteses, genera també grans oportunitats”.

Així, el líder dels republicans catalans considera que “hi haurà inversors disposats a fer que el procés es faci en les millors condicions possibles. Pensi que algunes de les grans infraestructures del nostre país tenen un valor notable, i aquest valor podria ser el garant de la liquiditat que necessitarem en aquelles primeres setmanes o mesos. L’aeroport de Barcelona, els ports de Tarragona i Barcelona… tots som conscients que tenen un valor molt rellevant”.

Junqueras aprofita l’entrevista per carregar contra alguns membres del govern, com els consellers Santi Vila o Andreu Mas-Colell: “El que constatem és que ERC parla amb una sola veu, que és la veu de la independència de Catalunya. I constatem que CiU, i CDC en particular, no parla amb una sola veu. És evident que el que diu el conseller Santi Vila és el que és. O el que deia encara dijous el conseller Mas-Colell, quan afirmava que s’ha d’obrir una negociació amb l’Estat per aconseguir un referèndum. O quan alguns dirigents de CiU parlen d’obrir un procés per reformar la Constitució…”

Segons la seva opinió, “és evident que això no és treballar per la independència. Serem capaços de treballar junts per la independència de Catalunya? Amb aquells que ho vulguin de veritat, sí. A aquells que vulguin dilacions, pèrdues de temps, tornades enrere, a aquells no els farem confiança”. Preguntat per si l’Estat espanyol intentarà tombar també el nou 9N, respon: “No ho sé. Però… és que ens hem d’alliberar de pensar en el que farà l’Estat. Nosaltres el que hem de fer és la independència”, tot i que deixa clar que “el que volem és que el 9N vagi tan bé com sigui possible”.

Sobre la possibilitat d’una llista unitària Junqueras assegura que “aquest tema no és sobre la taula. No l’estem discutint. No estem ni a favor ni en contra de res. Es veurà. El que ens importa és la independència. Sí o no. Qui ens hi vulgui acompanyar, que ens faci una proposta. I que ens la faci públicament”.

Les pensions en una Catalunya independent

En relació al tema de les pensions en una Catalunya independent, el líder d’ERC explica que “el pagament de les pensions no només és viable en una Catalunya independent, sinó que fins i tot seria més sostenible, perquè tenim una ràtio de cotitzadors per pensionistes una mica més alta que l’espanyola i la mitjana de cotització també, perquè els salaris són una mica més elevats. Els pensionistes durant el temps de transició conserven el dret a cobrar de la seguretat social de l’Estat on han cotitzat, com els espanyols que han treballat a Alemanya i cobren pensions d’allà”.

En tot cas, afirma, “amb la divisió del fons de reserva i el repartiment d’actius i passius, després podrien cobrar de la SS Catalana. En tot cas, des del moment en què cobréssim les cotitzacions podríem pagar les cotitzacions en cas de boicot d’Espanya, cosa que després reclamaríem, ja que incompliria els convenis internacionals en aquesta matèria”.

Anuncios
About el comunista (67609 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: