Anuncios

La Fira d’Economia Solidària evidencia la força dels moviments cooperatius

Fira d'Economia soli

Més de 17.000 persones visiten la tercera edició de la fira, que va mobilitzar 30.500 ecosols.

Creix el nombre de consumidors interessats en energia i banca ètica.

Les més de 17.000 persones que van visitar la tercera Fira d’Economia Solidària de Catalunya , que es va fer el cap de setmana al recinte Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona, i els 30.500 ecosols –la moneda social alternativa que era l’única forma de pagament en la fira– que s’hi van moure serveixen per constatar que l’economia alternativa comença a ser una realitat al país.

“La fira ha estat un èxit que ha contribuït a dinamitzar un sector que centra cada cop més l’aten-
ció de la ciutadania i les administracions”, resumia ahir un dels portaveus de l’organització i de la Xar-xa d’Economia Solidària (XES), Carles Masià.

Si s’analitzen les tres edicions, Masià destaca sobretot que l’augment de públic –dels 7.000 visitants del primer any als 17.000 d’ara– és degut al fet que l’economia solidària atrau un públic molt més ampli. “No només va venir la gent convençuda, sinó també molta que té curiositat per saber com funciona”, va explicar. En el sector de la banca ètica, per exemple, diverses fonts assenyalen que tenen clients que els reconeixen que fa uns anys ni tan sols es planteja-ven arribar a fer el pas d’abandonar la banca tradicional i apuntar-se a les finances ètiques.

En aquesta tercera edició hi van participar 196 entitats, dotze més que en l’anterior. Una vuitantena van apuntar-se a les sessions d’intercooperació per posar en comú les seves demandes i necessitats i ajuntar esforços per compartir projectes. La fira va mobilitzar 84 persones voluntàries.

elpuntavui

Anuncios
About el comunista (66010 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: