Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Per una Meridiana més pacífica

L’Ajuntament ha presentat les primeres propostes a la Taula de Participació de la Meridiana per convertir-la en un eix cívic amb prioritat per als vianants, les bicicletes i el transport públic. Les actuacions futures es consensuaran amb entitats i veïnat per resoldre els principals problemes de l’avinguda i fer-la més humana i menys contaminant.

La Taula de Participació de la Meridiana aplega tots els col·lectius implicats en el projecte per transformar-la en un eix cívic, pacífic i amb espais verds on els vianants siguin els protagonistes i perquè l’avinguda deixi de ser una barrera entre barris. Amb el projecte s’hi vol reduir la contaminació acústica i fer una via més agradable per als milers de veïns que la utilitzen diàriament.

Actualment, la Meridiana actua com una autopista urbana, amb quatre carrils per sentit, i hi circulen diàriament entre 90.000 i 100.000 vehicles. A més, al llarg de l’avinguda hi ha 25 escoles, 19 equipaments de proximitat i la creuen transversalment prop de 10.000 vianants cada dia. A més, transformar-la és una de les demandes veïnals històriques de les entitats dels barris que hi conviuen.

Tram Aragó – Fabra i Puig

L’Ajuntament ha presentat quatre escenaris d’actuació inicial per al tram Aragó – Fabra i Puig, tot i que són possibles les modificacions sorgides del marc de la taula de participació.

Escenari 1: No es modifica l’amplada de les voreres, s’hi manté el nombre de carrils i s’implementa un carril bici central de 4,5 metres.

Escenari 2: S’hi redueixen les voreres, es manté el nombre de carrils, s’implementa un carril bici central de 8,5 metres i s’amplia l’arbrat.

Escenari 3: S’hi redueixen les voreres i es manté el nombre de carrils. Hi hauria una calçada central amb dos carrils per sentit i dues calçades laterals amb dos carrils cadascuna. S’hi afegeix un carril bici central de 3,6 metres i s’amplia l’arbrat.

Escenari 4: S’hi manté l’amplada de les voreres, s’implementa un carril bici central de 6,7 metres i s’amplia l’arbrat. En una primera fase es redueix un carril d’entrada i en una segona fase també es redueix un carril de sortida. És l’opció que més prioritat dóna als vianants i la que resol de manera més eficient les demandes veïnals.
Més actuacions i calendari

En les reunions de la taula també es tractarà com transformar la resta de trams de la Meridiana, amb la mateixa voluntat de pacificar, ampliar les zones verdes i prioritzar l’espai per als vianants. El calendari preveu que els membres de la taula es posin a treballar amb els tècnics municipals d’acord amb les propostes i que al febrer del 2017 es valorin els resultats i es pugui encarregar la redacció dels projectes per començar els treballs del primer tram a principis del 2018.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78249 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: