Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Un acte de record per combatre el feixisme i l’antisemitisme

La matinada del 9 al 10 de novembre de 1938 el règim nazi va començar una onada de terror contra els jueus. Durant dos dies van morir 90 jueus i 30.000 van ser detinguts i enviats a camps de concentració. Aquella nit la policia nazi (SS) va destrossar més de 7.000 negocis i comerços jueus, i els carrers van quedar plens de vidres i sang. Per aquest motiu els fets es van batejar com Kristallnacht, que en alemany vol dir ‘Nit dels Vidres’ o ‘Nit dels Vidres Trencats’.

L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a través del comissionat de Programes de Memòria Històrica i conjuntament amb les comunitats jueves de Barcelona, que han commemorat uns fets que van ser l’avantsala de l’Holocaust.

Més d’un centenar de persones s’han reunit a la plaça del Rei per commemorar el Dia Internacional contra el Feixisme i l’Antisemitisme amb un acte que ha començat amb la lectura de fragments del Diario de Barcelona i el relat de la Nit dels Vidres Trencats i la interpretació de temes musicals de diversos autors jueus. A més, s’ha fet un minut de silenci en memòria de les víctimes d’aquell 9 de novembre de 1938.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat el compromís de la ciutat amb els drets humans i ha dit que els actes de record són molt importants, perquè “la memòria és la millor arma per lluitar contra l’oblit”.

Dins el programa d’actes en record de les víctimes de la Nit dels Vidres Trencats s’ha representat l’obra de teatre La nit d’Helver, a càrrec de la companyia Exquis Teatre, al Saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80457 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: