Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Compromís celebra l’anul·lació del permís per a la contaminant planta de residus animals que Bonig autoritzà en la Vall d’Albaida

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha mostrat la satisfacció de la seua formació després de fer-se públic que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) de la planta de tractament de residus d’origen animal de la Vall d’Albaida, recorreguda per l’Ajuntament de la Pobla del Duc.

Ponce ha recordat que l’actual Presidenta del PP, Isabel Bonig, autoritzà l’any 2013, quan estava al front de la Conselleria de Infraestructures, Territori i Medi Ambient, el DIC que permetia la construcció d’una planta de residus animals en el terme municipal de la Pobla del Duc, i ho feu a pesar de comptar amb el rebuig dels ajuntaments de tots els municipis afectats, Otos, Bèlgida, Quatretonda, Ràfol de Salem, Castelló de Rugat, Carrícola, Beniatjar i la pròpia Pobla del Duc que comparteixen el paratge de l’Ombria del Benicadell, què s’haguera vist greument amenaçat. El ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida se sumà així mateix al rebuig a l’autorització d’esta planta, contra la que també es posicionà una plataforma ciutadana creada a l’efecte que realitzà múltiples mobilitzacions.

Segons Ponce “la justícia deixa en evidència l’actuació irregular de la conselleria que dirigia Isabel Bonig per donar els permisos a una instal·lació de residus d’origen animal no aptes al consum humà, inclosos els tipificats com a perillosos de categoria 1, que comportava nombrosos perjudicis objectius a la ciutadania i al medi ambient”.

“Bonig feu cas omís a l’oposició veïnal al projecte a pesar de les advertències dels possibles contagis i afeccions en la salut de persones i animals, la contaminació dels sòls, rius i aqüífers, la contaminació de l’aire amb la crema d’animals, els greus impactes sobre les explotacions agrícoles de la zona, l’alt risc de contaminació per a la ramaderia llindant, els insuportables olors susceptibles de ser transportades pel vent fins les poblacions veïnes i la pèrdua de valor turístic que comportaven la construcció de la planta”.

“Des de Compromís volem felicitar a la societat civil de la Vall d’Albaida per la seua lluita per preservar el seu medi natural que finalment ha aconseguit que s’ature la construcció d’esta devastadora instal·lació”, ha conclòs Ponce.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80672 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: