Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Coscubiela sobre pressupostos: “El Govern ha renunciat a les úniques dues vies que té per aconseguir més recursos pel 2017”

El portaveu de CSQEP anuncia el vot favorable a les mesures presentades per Economia però diu que es pot millorar la recaptació amb la reforma de l’IRPF i de l’impost de successions i donacions i un nou model de finançament.

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot en temes econòmics, Joan Coscubiela, ha qualificat avui de “greu” i d’”irresponsable” la proposta feta pel Govern per la pròxima llei de mesures fiscals i financeres del 2017. “El Govern renuncia a obtenir més recursos via reforma fiscal”, ha dit Coscubiela en una primera valoració del document presentat a la premsa ahir a la tarda.

El portaveu de CSQEP ha explicat que d’aquesta manera, l’executiu de Puigdemont, ha renunciat “a les dues úniques vies que té per aconseguir més recursos pel 2017” i que són un nou model de finançament autonòmic i la reforma fiscal dels impostos propis i cedits.

Malgrat tot, Coscubiela ha anunciat el vot favorable de CSQEP a les mesures presentades pel secretari d’hisenda, que signifiquen una recaptació de 120 milions d’euros, però també ha volgut deixar clar que el seu grup parlamentari intentarà millorar la proposta amb una “reforma fiscal en profunditat”

D’aquesta manera, amb una reforma de l’IRPF pujant el tram alt per grans fortunes i baixant el tram baix per classes populars, es podrien recaptar entre 250 i 400 m € en la reforma del tram autonòmic de l’IRPF. Amb la reforma de l’impost de successions i donacions i retornant-la a la situació del darrer Govern tripartit es recaptarien entre 300 i 350 m€. I amb una reforma de la tarifa de l’impost de patrimoni es podrien ingressar entre 200 i 250m€. “Aproximadament uns 1.000 milions d’euros”, ha indicat Coscubiela.

“Volem demanar a ERC que no oblidi les propostes que defensava quan estava a l’oposició. I volem oferir a la cup sumar forces”, ha dit Coscubiela. “Tot allò que no es faci abans de presentar pressupostos ja no es podrà fer”, ha alertat el portaveu de CSQEP, que ha dit que en el tràmit parlamentari, qualsevol canvi en política fiscal que es vulgui fer, JxS tirarà dels vots del PP per modificar la política fiscal del projecte de llei que l’executiu porti al Parlament. “O ara o mai. O ara forcem una verdadera reforma fiscal o ens oblidem per tenir recursos per abordar les situacions d’emergència social”, ha manifestat Coscubiela, que ha reiterat “l’oferiment” al Govern “per negociar una veritable reforma fiscal”.

Preguntat pels periodistes sobre el fet que la CUP estigui negociant aquests pressupostos amb el Vicepresident Junqueras i amb el Govern, Coscubiela ha dit que el seu grup vol ser “respectuós” amb el debat intern de la CUP, “però el fet que la CUP hagi acceptat negociar en solitari les propostes del Govern els ha afeblit per no tenen ningú més que pugui pressionar”. És per això que Coscubiela ha reiterat a la CUP “poder treballar conjuntament per forçar al govern català”.

“120m€ de més pel 2017 no serveixen ni per compensar la caiguda dels altres ingressos que el Govern sap que hi haurà. I menys per complir les resolucions del Ple d’emergència social i altres acords del Parlament”, ha conclòs Coscubiela.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78249 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: