Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Una nova empresa funerària municipal garantirà la qualitat i el preu dels serveis

L’Ajuntament crearà una empresa funerària pública amb l’objectiu de garantir la competència, la qualitat i l’accés de la ciutadania a aquests serveis, i també de rebaixar-ne el cost per als usuaris un 30%, ja que Barcelona és la ciutat més cara d’Espanya pel que fa a aquest concepte. Concretament, si el preu mitjà dels serveis funeraris al país és de 3.600 euros, a Barcelona —on pràcticament només operen dues empreses— és de 6.500 euros. També es modificaran les ordenances de cementiris i serveis funeraris per adaptar-les a les noves realitats familiars, religioses i culturals.

La qualitat dels serveis que presten les dues empreses és bona, però el preu per a l’usuari és molt elevat, segons ha explicat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello. És per això que l’Ajuntament vol impulsar una empresa pública amb l’objectiu d’obrir el mercat, construir almenys un tanatori públic de referència i gestionar aquesta nova oferta pública amb criteris de sostenibilitat econòmica i ambiental, i destinats a la ciutadania.

Aquesta funerària municipal haurà de garantir els serveis de beneficència, igual que la resta d’operadors establerts a la ciutat, per a persones que acreditin no disposar de mitjans econòmics suficients per sufragar un servei funerari digne. Així ho ha assenyalat el regidor de Presidència, Eloi Badia. El Govern presentarà aquesta iniciativa a la propera Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció i recull també les recomanacions fetes per la síndica de Greuges de Barcelona.

Amb la modificació de les ordenances de Serveis Funeraris i de Cementiris es vol garantir el dret de les comunitats religioses minoritàries a la concessió de parcel·les als cementiris municipals, sempre sota gestió de l’Ajuntament. A més, es promourà que les cendres i les urnes romanguin als cementiris —que es potenciaran així com a centres de dol— i es previndrà la contaminació en llocs emblemàtics de la ciutat, es revisarà el règim de concessions dels cementiris, entre altres.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76358 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: