Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Marta Ribas: “Benvinguts siguin els 120M d’euros però aquests pressupostos són insuficients per donar resposta a l’emergència social”

La coordinadora nacional d’ICV i diputada al Parlament diu que tenen “la mà estesa” i emplaça a les forces d’esquerres al Parlament a dialogar per millorar aquests pressupostos.

La coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, ha demanat avui a tots els membres del Consell Nacional ecosocialista a parlar clar sobre la proposta d’acord que el Govern ha fet a la CUP en matèria de pressupostos. “Benvinguts siguin els 120 milions d’euros més però són insuficients. I s’ha de dir amb claredat i contundència: són insuficients per donar resposta a l’emergència social, a la necessitat de més beques menjador i per donar resposta a la renda garantida de ciutadania l’any vinent”, ha dit Ribas en el marc de la presentació de l’informe de situació política de la reunió del màxim òrgan de direcció d’ICV.

Ribas no compren com el Govern i la CUP, “podent  complir amb els acords del ple d’emergència, podent donar resposta a les necessitats de la ciutadania”, hi renunciïn. “Nosaltres no hi renunciem, ho direm els pròxims dies amb contundència, encara hi som a temps i encara és possible”. Per això la coordinadora nacional ecosocialista i també diputada al Parlament per CSQEP ha emplaçat a les forces d’esquerres del Parlament a “dialogar” en aquest sentit per aconseguir els pressupostos que la ciutadania i l’emergència social requereixen i els ha dit que des de la formació ecosocialista “tenim la mà estesa” pel diàleg.

“No podem seguir prorrogant pressupostos antisocials però tampoc podem seguir fent pressupostos continuistes”, ha alertat Ribas que ha indicat que uns pressupostos millorats podrien tenir “una àmplia majoria al Parlament però també al carrer”, i en aquest sentit s’ha referit a sindicats i plataformes socials de lluita contra la pobresa.

I és que Ribas ha reiterat que la proposta de reforma fiscal que el Govern ha fet i que implica la recaptació de 120 milions d’euros és “insuficient”. “El propi Govern de la Generalitat calculava que només per retornar la renda mínima d’inserció a les necessitats d’abans de la reforma feta per CiU i PP l’any 2010 calien 70 milions”, ha recordat Ribas que també ha indicat que la situació actual “no és la del 2010”.

Per això la coordinadora nacional d’ICV ha recordat la proposta del seu grup parlamentari. “Una proposta per fer un salt qualitatiu i quantitatiu, propostes per fer un salt dels 120 milions a aproximadament 1000 milions extres per l’any vinent. I fer-ho a partir d’una fiscalitat justa i progressiva”, ha explicat Ribas que ha desgranat que la proposta consisteix en fer una reforma per pujar el tram alt de l’IRPF i baixar el de les classes populars que implicaria recaptar entre 250 i 400 milions d’euros; una reforma de l’impost de successions per a fer què aquells que tenen més paguin, que implicaria una recaptació d’entre 300 i 350 milions d’euros; i en darrer lloc una reforma de l’impost de patrimoni per aconseguir entre 200 i 250 milions d’euros. “Nomes amb això i amb una revisió important de les despeses podríem tenir 1000 milions d’euros l’any vinent per despesa social”, ha conclòs Ribas.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76308 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: