Anuncios
ÚLTIMA HORA:

2’4 milions d’euros per a la cultura

La Comissió de Govern ha aprovat una partida de 2,4 milions d’euros per millorar el teixit cultural de la ciutat. Es tracta d’una aportació que se suma als 1,7 milions d’euros previstos per a 2017 en el marc del Pla de xoc cultural als barris de Barcelona. Amb aquesta suma es generarà un circuit estable de propostes artístiques de la ciutat, es posarà en valor l’extensa xarxa d’equipaments de proximitat, i es crearà un programa d’ensenyaments artístics.

El gruix principal d’aquesta partida, un total de 1,5 milions d’euros, es destinarà a grans equipaments culturals de Barcelona. Es transferiran com a aportacions extraordinàries per cobrir diferents necessitats, tant dels consorcis en què forma part l’Ajuntament de Barcelona, com les fundacions amb representació municipal. Alguns dels beneficiaris seran el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el MACBA, el Mercat de les Flors, el Consorci de Biblioteques de Barcelona o el Museu Picasso, entre d’altres.

Per altra banda, la Sala Beckett rebrà 500.000 euros per dotar l’esforç addicional que suposa la posada en marxa de la nova seu al carrer Pere IV i a engegar la temporada 2016-2017. L’Espai Brossa rebrà 300.000 euros per el seu nou projecte vincularà l’actual fàbrica de creació de la Seca amb el nou espai de la Seca 2 i configurarà un únic espai de referència sobre l’obra de Joan Brossa. Finalment, la companyia teatral La Perla 29 rebrà 130.000 euros.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit aquesta important ajuda. “Dues de les prioritats culturals del mandat són la creació de nous públics i acostar la pràctica cultural al conjunt de la ciutadania“. Per al tinent d’alcaldia, es tracta de “prioritats polítiques que acompanyen la voluntat del Govern de donar suport i impuls des de les iniciatives de cultura de proximitat fins als grans equipaments, perquè tots formen part d’un únic ecosistema cultural”.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80371 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: