Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Cap a una ciutat amb Residu Zero

Fa anys que l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb les organitzacions, entitats i empreses que actuen en l’àmbit dels residus, treballa per reduir els residus que genera la ciutat i gestionar-los d’una manera més sostenible. Tot i així, el volum de residus a Barcelona ha repuntat amb un 2% i la recollida selectiva està estancada al voltant del 36%.

Davant aquesta situació, la ciutat se suma a l’Estratègia Residu Zero, és a dir, al repte de disminuir la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries del cicle productiu o als sistemes naturals. Per dur a terme aquest nou plantejament, l’Ajuntament ha establert deu àmbits d’actuació principals: prevenció de residus i preparació per a la reutilització, fracció orgànica com a eix central de la gestió dels residus, xarxa de punts verds amb més serveis adaptats a tots ciutadans i criteris de disseny, producció i consum innovadors i favorables a l’economia circular, entre d’altres.

La nova cultura del residu zero vol avançar cap a una economia circular que fomenti nous sistemes de producció, impulsar i assolir una nova cultura del consum amb hàbits baixos en residus i millorar la informació i la comunicaciósobre costos, beneficis i impactes socioambientals. A més, es planteja els reptes quantitatius d’aconseguir que la generació de residus a l’activitat econòmica estigui per sota de 1,2 kg/hab i any, arribar a nivells de reciclatge del 60% i assolir una recollida de fracció orgànica amb un màxim del 8% de material impropi.

Les entitats i organitzacions del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat han treballat propostes i han fet aportacions a l’Estratègia Residu Zero de Barcelona, i ara s’inicia la fase d’elaboració de les mesures del Pla d’Acció que determinaran les actuacions concretes que s’han de dur a terme en cadascun dels deu àmbits d’actuació.

Aquesta estratègia ja es recollia en el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012 -2022 i és fruit del signants del Compromís i de les sessions de participació i les aportacions que s’han treballat en el marc del Consell Ciutadà per a la Sostenibilitat.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76616 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: