Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Més de la meitat de les mesures previstes contra la violència masclista, en marxa en menys d’un any

Els PIADS ara atenen a nenes des dels 12 anys, s’ha creat la Unitat de Tràfic d’Éssers Humans, i les dones que han patit violència de gènere són acompanyades en el procés judicial. Són algunes de les accions previstes a la mesura de govern per millorar l’abordatge de les violències masclistes, que incrementa en un milió d’euros el pressupost.

La mesura de govern presentada al novembre del 2015 s’organitza en tres àmbits: detecció, atenció i recuperació, i per últim, sistema de prevenció. I per fer-ho possible, es preveuen 48 actuacions a desenvolupar, de les quals se n’han desplegat 28 i s’han finalitzat 3.

De les mesures que ja estan en marxa, destaca que els Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) atenen a nenes a partir dels 12 anys, quan abans només ho feien a partir dels 18. També s’han incrementat de 5 a 17 les places de llarga estada a cases d’acollida i s’ha ampliat a 30 les places en altres tipologies de residència, garantint a 13 dones l’accés a pisos d’emergència social i habitatge protegit. A més, s’ha introduït una clàusula social específica sobre assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses que donen servei municipal o treballen per l’administració barcelonina.

També s’ha creat la Unitat de Tràfic d’Éssers Humans per lluitar contra l’explotació sexual a la ciutat i s’ha internalitzat de la gestió dels PIAD i del SARA(Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida) en considerar-se serveis públics essencials.

“La lluita contra la violència de gènere és una de les màximes prioritats d’aquest govern i d’aquesta ciutat. Per això, des del primer moment hem impulsat accions per prevenir, detectar i acompanyar a les dones que pateixen violència masclista”, afirma Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI.

Detecció, prevenció i acompanyament

Durant aquest any s’han millorat els protocols, així com el sistema de dades per poder detectar i donar resposta més eficient i eficaç a les dones que pateixen violència de gènere.

Però la sensiblització també és un dels punts prioritaris de la mesura. Així, els equips tècnics municipals han rebut formació per aplicar una mirada de gènere en el dia a dia de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha impulsat a les escoles la realització de 56 tallers de prevenció.

D’altra banda, s’ha establert un protocol de dol de la ciutat per feminicidi, que es posa en marxa cada vegada que una dona és assassinada per un home a Barcelona.i s’han augmentat els recursos destinats a entitats que s’encarreguen de fer acompanyament a les dones que assisteixen al jutjat per temes de violència masclista.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78369 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: