Compromís exigeix el valencià en totes les webs i xarxes socials de la Generalitat i el sector públic

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha registrat una iniciativa parlamentària amb la qual sol·licita al Consell que garantisca que el valencià tinga la presència que li correspon a les webs i xarxes socials de la Generalitat i del seu sector públic.

Segons ha apuntat Ferri, “després de dècades d’abandonament del suport a la llengua, per fi hi ha un govern que respecta i està decidit a impulsar-ne l’ús”. “Creiem que si tenim dues llengües oficials, totes dues han de tenir garantit el seu ús i en aquesta línia treballarem al costat del Consell”, ha assenyalat.

En concret, la coalició proposa al Consell que establisca una versió en valencià de les pàgines webs de l’administració valenciana, que compte, com a mínim, amb el mateix contingut que la versió en castellà, incloent-hi les notícies i les notes de premsa emeses per les conselleries.

Així mateix, ha instat que la pàgina d’entrada als llocs webs permeta que l’usuari trie fàcilment la llengua de navegació i, en qualsevol cas, que la versió per defecte siga la de valencià. De la mateixa manera, ha sol·licitat que es fomente un major ús del valencià en els perfils de la Generalitat a les xarxes socials.

Segons el portaveu de la coalició, “33 anys després de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), segueix sent necessari adoptar les mesures necessàries per plasmar els seus principis en actuacions que permeten una igualtat lingüística real i una política de promoció efectiva del valencià”, ha defensat.

“Nous àmbits de relació”

Per a la coalició, això es fa més evident encara en els nous àmbits de relació entre l’administració i la ciutadania valenciana, “que per raons òbvies, no estaven contemplats explícitament en les normes aprovades en els anys 80, però que es veuen afectats igualment per els principis generals que marca la llei i l’Estatut d’Autonomia. És el cas de les xarxes socials i els llocs web de l’administració”, han detallat.

Ferri ha incidit en la necessitat de “garantir, en aquests dos àmbits, el compliment dels mateixos principis que s’apliquen a la relació presencial entre ciutadania i administració, pel que fa als seus drets lingüístics i la política de promoció del valencià”.

“Això vol dir -ha continuat- actuar perquè tots els llocs webs de la Generalitat i el seu sector públic compten amb una versió en valencià completa, incloent-hi les notícies i el contingut dinàmic, que en alguns casos encara es troba exclusivament en castellà”, ha matisat.

El diputat ha indicat que també és “important” garantir que les xarxes socials de la Generalitat “promoguen el valencià i tinguen la capacitat d’interactuar en les dues llengües oficials i que dins de les seues publicacions el valencià tinga una presència, com a mínim, igual a la del castellà”.

About ELCOMUNISTA.NET (89844 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com
A %d blogueros les gusta esto: