Anuncios
ÚLTIMA HORA:

El pressupost del 2017 es debatrà al Ple de desembre

L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat el decret que permet donar tràmit a l’exposició pública del projecte de pressupostos del 2017 abans que es debatin al Consell Plenari del 23 de desembre. S’obre així el tràmit formal d’exposició pública perquè el document, rebutjat ahir a la Comissió d’Economia i Hisenda, pugui rebre aportacions i al·legacions dels ciutadans i dels grups municipals, i passi per tots els òrgans corresponents.

“La ciutat té moltes urgències, també té moltes oportunitats i no es pot aturar. Barcelona no es pot aturar, i per això necessita un pressupost. Creiem honestament que són uns bons pressupostos, els més socials que ha tingut mai Barcelona i amplien la inversió i no retallen”, ha explicat Ada Colau. Per això, ha dit que la primera opció serà portar els comptes al Ple del 23 de desembre i fins llavors buscar els consensos necessaris per tirar-los endavant. “Totes les persones que volem uns pressupostos tenim l’oportunitat fins al 23 de desembre per fer aportacions concretes i positives i discutir el contingut del pressupost i millorar-lo”, ha afegit Colau.

L’alcaldessa ha apel·lat al diàleg: “Estem aquí perquè la ciutat funcioni, la ciutat té necessitats urgents que no poden esperar i tenim la responsabilitat de rendir comptes amb els veïns. Els regidors hem estat escollits per la ciutadania per resoldre i atendre els problemes de la ciutat i de les persones que hi viuen i posar Barcelona per davant de qualsevol interès personal o partidista.”

Calendari d’exposició i debat del pressupost

La tramitació serà l’ordinària, és a dir, els pressupostos tindran ara un període d’exposició pública perquè la ciutadania i els grups polítics hi puguin presentar al·legacions. Al Plenari del 23 de desembre, els comptes es vincularan a una qüestió de confiança. Segons el que preveu l’article 197 bis de la Llei orgànica 5/1985, del 19 de juny, de Règim Electoral General, si el pressupost no obté el suport de la majoria simple del Ple, s’obrirà un termini d’un mes en el qual els grups municipals podran presentar una moció de censura, signada per un mínim de 21 regidors, la majoria absoluta, i un candidat alternatiu a l’Alcaldia. Si passat aquest mes no s’ha presentat la moció de censura, el pressupost quedaria aprovat automàticament.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78369 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: