Anuncios
ÚLTIMA HORA:

L’Ajuntament remet a la Fiscalia la informació sobre un possible frau de l’empresa de neteja FCC

L’empresa de neteja i retirada de residus urbans Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) podria haver falsejat dades dels seus serveis a Barcelona durant el període de 2013 al 2015, tot i que no es descarta que el presumpte frau s’estengui a anys anteriors. La suma defraudada podria pujar fins a 850.000 euros. L’Ajuntament ha remès a la Fiscalia tota la informació sobre aquest cas.

Després d’haver rebut els primers indicis del cas, el consistori l’ha portat a la Fiscalia i també ha obert expedient informatiu per verificar les dades. “Es tracta d’una situació molt greu que afecta directament la ciutadania en un tema tan sensible com és la neteja i la gestió dels residus“, ha declarat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. “Es tracta d’un comportament que no tolerarem a cap de les nostres adjudicatàries”, ha afirmat Janet Sanz, i ha afegit: “Si es demostra que s’ha comès el frau, ens assegurarem que l’empresa torni fins a l’últim cèntim a la ciutat de Barcelona.”

FCC és l’empresa que dóna el servei de neteja i recollida de residus a Ciutat Vella, l’Eixample i Gràcia, i segons la informació de la qual es disposa existeixen indicis que mostrarien diferències entre els serveis certificats i els serveis prestats, presumptament a favor de l’empresa FCC. En concret, hauria facturat més brigades de neteja i recollida de les que realment posava al carrer.

D’altra banda, les corporacions que s’encarreguen d’aquests tipus de serveis cobren segons un sistema amb uns límits establerts. Aquests límits fixen un preu unitari més baix per tona a mesura que el volum de residus creix. El possible frau de FCC consistiria a desviar envasos i mobles recollits com si fossin uns altres tipus de residus, per així no arribar al límit establert i aconseguir que el preu de la tona no baixés.

“Volem transmetre un missatge de fermesa davant d’aquests fets. No baixarem la guàrdia i reforcem la voluntat de transparència“, ha afirmat el regidor de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens. També ha explicat que el cas podria implicar dos delictes penals: el d’estafa i el de falsificació de documents mercantils i públics.

Podeu llegir en aquest enllaç més informació sobre les actuacions que ha posat en marxa l’Ajuntament.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78249 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: