Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Més col·laboració amb les plataformes digitals d’habitatge per afavorir el lloguer assequible i estable

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit amb representants de tres de les principals plataformes digitals que ofereixen habitatge privat de lloguer: Habitaclia, Idealista i Fotocasa. L’objectiu de la trobada ha estat compartir la preocupació per la pujada abusiva del preu dels lloguers i cercar vies d’entesa per promoure pràctiques responsables.

En els últims temps el preu dels lloguers s’han incrementat entre un 6% i un 7%, segons les dades oficials, i més d’un 15% segons els principals operadors. Amb aquesta trobada l’Ajuntament inicia una ronda de contactes amb gremis, col·legis professionals, associacions i altres plataformes per explorar vies de col·laboració.

Durant la trobada, l’alcaldessa ha informat les plataformes digitals de la proposta de l’Ajuntament de regulació del mercat de lloguer i els ha demanat la col·laboració per captar pisos per a la borsa de lloguer municipal. També els ha sol·licitat que estableixin mecanismes de col·laboració per detectar habitatges que es lloguin sense cèdula d’habitabilitat o en situació d’inhabitabilitat, impedir altres abusos dels propietaris i elaborar un índex del preu dels lloguers.

L’Ajuntament ha defensat la necessitat d’establir una nova regulació del mercat de lloguer, que implicaria canvis legislatius a Catalunya i Espanya. La proposta l’ha posat sobre la taula en el marc de l’elaboració d’una futura llei d’emergència en l’àmbit de l’habitatge, que el Parlament està tramitant actualment.

En els últims mesos, el consistori ha pres diverses mesures estructurals i transversals per garantir el dret a l‘habitatge, com l’increment de les ajudes per pagar el lloguer, la posada en marxa de la Unitat Contra l’Exclusió Residencial, la campanya de captació de pisos buits per incloure’ls a la borsa de lloguer social o la cessió, per mitjà d’un concurs, de set solars a cooperatives d’habitatge per impulsar noves formes de cohabitatge, entre altres.

D’altra banda, s’ha presentat la proposta del nou Pla pel dret a l’habitatge per al període 2016-2025, amb un pressupost de 1.666,2 milions d’euros, que preveu ampliar el parc públic municipal construint 8.854 pisos, 80% dels quals es destinaran a lloguer.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80457 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: