Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Un nou centre acollirà joves majors d’edat que viuen al carrer

Disposarà de vint places i estarà sota la direcció del Departament d’Atenció a Persones Vulnerables de l’Ajuntament de Barcelona. Atendrà joves d’entre 18 i 25 anys que viuen al carrer o que es troben en una situació d’exclusió greu i, per edat, ja no estan tutelats però encara no són autònoms.

El nou equipament entrarà en funcionament durant el primer trimestre del 2017. Estarà dirigit per un equip d’atenció socioeducativa especialitzat, que treballarà amb els joves durant l’estada al centre perquè avancin cap a l’autonomia plena. També tractarà la manca d’hàbits de cura personal o els problemes de toxicomania que puguin presentar els joves acollits.

L’objectiu del centre és donar cobertura a nois i noies que ja que han assolit la majoria d’edat i que, precisament per això, han perdut els ajuts que els podria oferir l’Administració com a menors. Aquesta manca de tutela, però, no significa que hagin aconseguit l’autonomia plena, a causa de la manca de suport familiar i social o per la falta d’ingressos econòmics.

Mentre els joves s’estiguin a l’equipament —s’hi poden allotjar entre tres mesos i un any—, tindran cobertes les necessitats bàsiques i d’atenció social. Durant aquest temps també se’ls donarà accés als serveis normalitzats de la comunitat, en el camp de la salut, l’educació, la cultura, l’esport i la inserció sociolaboral.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que aquest centre ha de cobrir les necessitats “d’un perfil de jove que, malgrat que ha complert la majoria d’edat, no té les condicions per sortir-se’n sol”. I ha afegit: “Evitem, d’aquesta manera, que es cronifiqui la seva situació donant-li totes les eines possibles perquè pugui reprendre la seva vida al més aviat possible.”

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76308 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: