Anuncios
ÚLTIMA HORA:

El 2017 Barcelona ampliarà fins a 100 les places d’acollida per a sol·licitants d’asil

L’objectiu és col·laborar amb diverses entitats per atendre persones que han quedat excloses del pla estatal de protecció. El programa, denominat Nausicaa, augmentarà el pressupost l’any vinent fins als gairebé 950.000 euros.

El programa s’ha iniciat aquest 2016 amb 27 places acordades amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i Accem, i amb el pressupost previst per a l’any vinent, s’ampliaran fins al centenar per atendre persones que han esgotat la cobertura que dóna l’Estat als sol·licitants d’asil o que n’han quedat excloses per la rigidesa d’aquesta cobertura.

“No és només una forma de garantir una atenció integral i adequada a les persones refugiades en situació de més vulnerabilitat. És també una forma d’assenyalar les insuficiències i la rigidesa del programa estatal i de demostrar que amb voluntat política es pot acollir molt més i millor”, ha explicat el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens.

El programa, que s’ha batejat amb el nom de Nausicaa i és pioner a Espanya, facilita que els usuaris siguin inclosos al circuit d’acollida del pla “Barcelona, ciutat refugi”. Així, a més d’oferir allotjament, serà una plataforma perquè els usuaris puguin beneficiar-se, si cal, d’altres serveis de la ciutat i puguin millorar els seus processos d’inserció sociolaboral. L’estada en el programa no serà superior a sis mesos, excepte en casos de vulnerabilitat extrema degudament certificats, cosa que permet sol·licitar fins a dues pròrrogues de tres mesos.

Una realitat creixent

Durant aquest últim any, tant des de les entitats de Barcelona que treballen atenent persones refugiades com des del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER), s’ha detectat que el programa estatal d’asil deixa fora alguns perfils de sol·licitants, un fet que provoca un agreujament de les situacions de vulnerabilitat que pateixen aquestes persones i les exposa a situacions de precarietat i exclusió social.

L’augment d’aquests perfils i l’especificitat de l’atenció que requereixen, com aspectes relacionats amb la documentació, l’idioma, problemes derivats tant de les situacions al país d’origen com del viatge de fugida, entre altres, fa que l’atenció des dels serveis municipals d’aquestes persones sigui molt complexa.

Un recurs pont com Nausicaa permetrà a alguns dels perfils no haver d’utilitzar altres recursos d’atenció social municipals. I per als perfils més vulnerables, l’atenció es podrà fer de manera adequada i havent treballat prèviament aspectes de forma específica, un fet que facilitarà l’atenció social posterior que correspongui.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78249 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: