Anuncios
ÚLTIMA HORA:

ICV comença una campanya per treure del congrés al carrer el debat sobre les pensions

David Cid i Aina Vidal defensen que el sistema públic de pensions és un “pilar fonamental” de l’Estat del Benestar.

ICV ha presentat avui una campanya sobre pensions que s’estendrà per tot el territori per mitjà de xerrades i debats. Els encarregats de presentar aquesta campanya avui en compareixença davant els mitjans de comunicació han estat el coordinador nacional d’ICV, David Cid, i la diputada d’ECP, Aina Vidal. “Considerem que el sistema públic de pensions és un pilar fonamental de l’estat del benestar i que sense aquests sistema públic la situació de crisi seria molt greu i moltíssimes famílies tindrien més complicacions per arribar a final de mes”, ha dit Cid que ha explicat que moltes famílies “han pogut capejar la situació de crisi” gràcies a les pensions  d’alguns dels seus familiars.

Per això Cid ha dit que el principal motiu és “fer una campanya de divulgació perquè la gent conegui com està el sistema de pensions”. En la mateixa línia s’ha manifestat la diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, que ha indicat que els sistema públic de pensions és la “pedra filosofal” del nostre estat del benestar. Vidal ha indicat que des d’ICV “hem de seguir defensant aquest sistema públic de pensions davant un PP que posa en dubte la continuïtat de les pensions” i ha assegurat que la pitjor amenaça de les pensions “són ells mateixos”, en referència al PP, “i les mesures que han posat sobre la taula”.

Per això, Vidal ha indicat que és “important treure el debat del Congrés i portar-lo en termes pedagògics al carrer perquè la ciutadania pugui anar seguint els temes que es van debatent”.

La diputada d’ECP ha defensat tres mesures bàsiques per salvaguardar les pensions públiques. En primer lloc la derogació de la reforma laboral, “és impossible tenir pensions dignes amb els salaris que tenim avui”, prou tarifes planes i els pressupostos de l’Estat, “ha de ser el Govern qui prengui la responsabilitat de mantenir-lo en els pròxims pressupostos”.

DELEGACIÓ DEL GOVERN DE L’ESTAT. QUE DEIXIN DE FER DE POLICIA PERSEGUINT AJUNTAMENTS

El coordinador nacional ecosocialista ha valorat la presa de possessió avui del nou delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo. i en aquest sentit l’ha instat a fer dues coses urgents. “Primer que deixi de fer el que ha fet fins ara la delegació del Govern, que deixi de fer de policia i que deixi de perseguir a polítics i ajuntaments i que s’obri una etapa de normalitat democràtica”, ha dit Cid. “I en segon lloc que es dediqui a resoldre els problemes reals de la gent. El Govern de l’Estat té feina a Catalunya i el senyor Millo hauria de donar resposta a aquests problemes”, ha afegit i ha citat la inversió en rodalies a l’àrea metropolitana de Barcelona i el soterrament de les vies al seu pas per Montcada com dos exemple de mesures urgents que té per afrontar el nou delegat del Govern.

Cid també ha recordat l’anterior delegada del Govern, Llanos de Luna de qui ha dit que era una persona que estava “més preocupada de generar conflicte que per trobar solucions”. Per Cid la delegada sortint forma part d’una “dreta molt vella que dona medalles a persones amb un passat franquista”.

EN LA BATALLA PELS PRESSUPOSTOS CDC ESTÀ GUANYANT LA BATALLA DINS DE JxS

Preguntat pels periodistes sobre la negociació per pressuposts, Cid ha tornar a estendre la mà a la CUP i a ERC per aconseguir que la balança dins la coalició de JXS es decanti per uns pressupostos amb una reforma fiscal progressiva i que siguin uns pressupostos socials de veritat. “Tenim la sensació que qui està guanyant aquesta batalla en el sí de JxS és CDC”, ha dit Cid que ha coincidit plenament amb les paraules del diputat de la CUP, Benet Salellas, en indicat que són uns comptes “continuistes i que responen més a CDC que no a una formació d’esquerres”.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76358 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: