Anuncios

Sancions de 315.000 euros a grans tenidors d’habitatge per mantenir pisos buits

Es tracta dels quatre primers expedients que arriben al final del procediment en aplicació de la Llei del Dret a l’Habitatge de Catalunya de 2007. El Govern municipal introdueix canvis en el procediment sancionador per escurçar la tramitació dels expedients entre 5 i 6 mesos.

L’Ajuntament de Barcelona ha imposat 4 sancions de 315.000 euros a grans tenidores d’habitatge per mantenir pisos buits. Es tracta de dues sancions imposades a la Sareb sobre dos pisos situats al districte de Sant Martí, una al BBVA sobre un pis situat a Nou Barris, i una altra al Banco Santander per un pis també de Nou Barris, i que corresponen quatre expedients iniciats l’estiu del 2015, a principi d’aquest mandat, quan es va detectar que aquests grans tenidors mantenien aquests pisos buits des de feia més de 2 anys, i en aplicació de Llei del Dret a l’Habitatge de 2007.

En aquest sentit, Josep Maria Montaner, regidor d’habitatge, s’ha mostrat contundent afirmant que l’Ajuntament “vol deixar clar que si s’incompleix la llei arribarà fins al final”. També ha expressat que en aquests casos, “s’ha passat del procés coercitiu a sancions de 315.000 euros perquè s’ha demostrat que els pisos seguien buits i els propietaris, entitats financeres, no ho han justificat”.

Sobre aquests pisos s’han posat vàries multes. Primer una multa coercitiva de 5.000 euros, una segona de 10.000 euros i una tercera de 15.000 euros. Finalment, l’expedient va prosseguir amb el procediment sancionador que ha culminat en aquests quatre casos multats amb una sanció de gran quantitat. En aquests moments, l’Ajuntament de Barcelona té oberts un total de 207 expedients per tinència de pisos buits. D’aquests, 64 són procediments iniciats durant 2015 i els altres 143 s’han obert al llarg de 2016.

Canvi de metodologia per agilitzar el procés de sanció

Segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, “la intenció del Govern municipal no és recaptar diners sinó que els habitatges tinguin el seu ús social”. Per això, el Govern municipal ha decidit introduir canvis en la metodologia d’aplicació de la Llei del Dret a l’Habitatge de Catalunya de 2007, ja que el procés amb l’aplicació de 3 coercitives prèvies a l’inici de l’expedient sancionador és molt llarg.

A partir d’ara, el procediment es realitzarà amb els següents passos: es declararà la utilització anòmala de l’habitatge un cop es comprovi que fa dos anys que resta buit. A partir d’aquest moment, s’iniciarà l’expedient amb una primera multa coercitiva de 5.000 euros, i paral·lelament s’obrirà l’expedient sancionador. Aquest procediment permet estalviar entre 5 i 6 mesos en els procediments.

Anuncios
About el comunista (68356 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: