Anuncios
ÚLTIMA HORA:

CSQEP presenta 150 esmenes a l’articulat de la Llei de Canvi Climàtic del Govern de JxS

Hortensia Grau diu que es tracta d’una “wish law”, una llei de desitjos de qüestions que s’haurien de fer però no concreta objectius ni posa regim sancionador.

La diputada i portaveu en temes de medi ambient en el grup de CSQEP, Hortènsia Grau, ha presentat avui les 150 esmenes que el seu grup parlamentari ha entrat a registre avui a la llei de canvi climàtic del Govern de JxS. “No és un tema menor”, ha dit Grau, que ha qualificat la llei com una “wish law, una llei de desitjos que va dient qüestions que s’haurien de fer però no concreta objectius ni posa un règim sancionador”.

En aquest sentit, Grau ha explicat que totes les esmenes que ha presentat a l’articulat han volgut “incorporar les aportacions de totes les organitzacions i de les personalitats i organismes que considerem que tenen prou pes perquè se’ls escolti”.

“Hem canviat el concepte de baixes emissions a nul·les emissions”, ha dit Grau, que també ha explicat que “l’any base” pel càlcul de reducció d’emissions no ha de ser el 2005 sinó el 1990. En aquest sentit, la diputada de CSQEP ha indicat que el seu grup aposta per què la reducció de GEH sigui del 40% el 2020 per arribar al 95% l’any 2050, una petició que feia Greenpeace.

En aquesta mateixa línia, Grau ha indicat que els objectius de reducció “han de ser vinculants i han de venir lligats a mesures que es portin a terme”, i per això ha explicat que en les seves emenes demana “la creació d’indicadors quantitatius i introduir els pressupostos de carboni”, que es tracta de quantificar l’impacte mediambiental de les partides pressupostàries, una mesura que ja s’aplica a la Gran Bretanya. “Ens sembla un bon instrument de planificació”, ha dit.

La portaveu de CSQEP en temes mediambientals ha insistit molt en el fet que la llei ho deixa tot a la voluntarietat i obvia un règim de sancions. “Si ho deixem tot a la voluntarietat ja sabem què passa”, ha alertat Grau, que també ha criticat que a més de la voluntarietat, la llei està supeditada a que res serà vinculant “mentre afecti a interessos econòmics”. “Llavors no cal que fem la llei perquè totes les mesures tindran una afectació econòmica. O canviem el model econòmic o no podrem lluitar contra el canvi climàtic”, ha reblat Hortènsia Grau.

En darrer lloc, la diputada ha dit que la llei es queda curta en temes de fiscalitat perquè només parla d’un impost que grava les emisions de CO2. “Volem un paquet de fiscalitat ambiental que gravi diferents gasos que contribueixin al canvi climàtic, també el CO2”, ha explicat Grau, que ha sintetitzat la seva proposta de fiscalitat mediambiental amb una frase: “Hem de tenir una fiscalitat clara que apliqui el principi de que qui contamina paga però també una fiscalitat positiva que premiï a qui ho faci bé”, mitjançant un sistema de bonificacions i deduccions a aquelles empreses i sectors que compleixin amb el medi ambient.

El grup de CSQEP també introdueix esmenes en el sector energètic de la llei en el sentit de deixar clar que cal “anar a un escenari de 100% renovables i un model de transició energètica que aposti per tancament progressiu de les centrals nuclears”.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78178 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: