Anuncios
ÚLTIMA HORA:

De la guerra a la universitat

La Shahid Jehad i el Mohammad Al Haj, Tattoo, formen part d’un grup de quinze joves provinents de zones en conflicte que van arribar a Barcelona a l’octubre gràcies a un visat d’estudiant per poder continuar la seva formació. Actualment participen en un curs pont a la Universitat de Barcelona (UB) que els permetrà poder accedir als estudis de grau.

La Shahid vivia a Daraa, al sud-oest de Síria, quan va esclatar el conflicte armat en aquest país del Pròxim Orient. “Viure allà era no tenir vida. No podia anar a l’escola, ni anar a veure els meus avis o els meus amics, sempre vivia espantada”, explica. El 2013, dos anys després de l’inici de la guerra, es va refugiar a Jordània, i després, a Turquia. Fa dos mesos que va arribar a Barcelona, on vol estudiar comunicació. “Aquesta oportunitat ha canviat la meva vida”, afegeix.

En Tattoo va marxar de la ciutat d’Alep el 2011 i es va instal·lar a Jordània, on va estudiar literatura anglesa. El seu somni és ser artista, i per això vol cursar el grau en belles arts a la UB. “Gràcies a aquest programa puc continuar la meva formació i estudiar el que sempre he desitjat”, afirma.

Tots dos tenen molt clar que volen tornar al seu país quan acabi la guerra.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80371 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: