Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Coscubiela: “Els pressupostos fan una triple renúncia: a l’autogovern fiscal, a fer pagar més als que més tenen i a disposar de més recursos per a polítiques socials”

Catalunya Sí Que es Pot es reuneix amb el departament d’economia i constata que el Govern no reformarà l’IRPF, l’impost de successions i donacions i l’impost de patrimoni.

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, i la diputada Marta Ribas han assistit avui a una reunió amb el departament d’economia de la Generalitat de Catalunya per conèixer les intencions de l’Executiu en relació a la proposta de pressupostos per l’any 2017. Una reunió que s’ha produït “després de 4 mesos d’insistència per part de Catalunya Sí Que es Pot”, ha recordat Coscubiela, que al finalitzar la trobada ha afirmat que el Govern “ha decidit amb aquests pressupostos fer una triple renúncia: renúncia a l’autogovern fiscal, renúncia a fer pagar més a aquells que més tenen i renúncia a disposar de més recursos per fer polítiques socials”.

Una triple renúncia, segons el portaveu de la confluència, que es concreta en la negativa del Govern de Carles Puigdemont a assumir la reforma fiscal que Catalunya Sí Que es Pot ja va presentar als pressupostos del 2016. “Creiem que hi ha marge polític i competencial per fer una reforma fiscal d’aquells impostos que són propis: el tram autonòmic de l’IRPF, l’impost de successions i donacions i l’impost de patrimoni”, ha afirmat Coscubiela, que ha insistit en que el fet que l’Executiu no entomi aquestes reformes “és una renúncia massa greu en termes socials com per passar desapercebuda”.

Per tot això el portaveu del grup parlamentari ha assegurat que amb la proposta del Govern existeix “una distància molt important amb el plantejament de Catalunya Sí Que es Pot”. Tanmateix ha assegurat que el seu grup “insistirà fins el final”, tot i no veure al Govern “amb voluntat d’avançar cap a un acord”, fet que segons Coscubiela “era evident veient l’alegria expressa de Marta Pascal quan va dir que els pressupostos són la política de Convergència”.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80567 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: