Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Compromís del Ple per lluitar contra la contaminació atmosfèrica

El Plenari del Consell Municipal del mes de novembre ha debatut el Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica, que recull 58 actuacions per abordar aquesta problemàtica a curt, mitjà i llarg termini.

El Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica recull un conjunt d’actuacions a aplicar entre el 2017 i el 2020, com l’establiment de zones d’emissió baixa de gasos, les restriccions als vehicles més contaminants, la promoció del transport públic i l’aposta per les zones de pacificació, les superilles o els carrils bici.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat: “La contaminació és un problema de salut pública de primer ordre que afecta els veïns i les veïnes, i per això calen mesures estructurals per fer-hi front.” En representació de CiU, Francina Vila ha expressat que el pla no inclou mesures per abordar els desplaçaments d’entrada i de sortida a la ciutat. I ha afegit: “Proposen mesures sense haver analitzat l’impacte negatiu que tindran sobre la mobilitat.” Per la seva banda, el grup de Ciutadans ha recordat al Govern que encara hi ha molta feina per fer i ha proposat que el transport públic sigui gratuït durant els episodis de contaminació alta. “Aquest és un primer pas, els demanem que es posin les piles”, ha expressat Santiago Alonso.

Jordi Coronas, d’ERC, ha valorat positivament el programa, però ha ressaltat que “no s’està fent una aposta decidida cap al vehicle elèctric, i aquest és un punt bàsic per reduir la contaminació”. El PP considera que cal un pla d’electrificació dels aparcaments de Barcelona i millores en el transport públic. “Creiem que cal fomentar les ajudes per donar una empenta al vehicle elèctric”, ha explicat Javier Mulleras. La CUP ha celebrat que per primera vegada es plantegin mesures per millorar la qualitat de l’aire i ha recordat que la contaminació és un problema cronificat a la ciutat. María José Lecha, però, ha expressat: “Ens preocupa que les mesures no facin referència a la massificació turística.”

El Govern municipal també ha presentat al Ple el Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020, que vol combatre l’atur, millorar la qualitat de la feina i garantir la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral. Així mateix, s’ha debatut l’Informe de salut 2015, que presenta les desigualtats entre barris i la contaminació de l’aire com a reptes principals.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78311 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: