Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Per uns mitjans i unes xarxes sense masclisme

Des del 1999, el dia 25 de novembre està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. A Barcelona, des de fa onze anys se celebren els premis 25N en reconeixement de la lluita antimasclista, i enguany el tema central dels premis ha estat la visibilització i la lluita en contra dels estereotips sexistes als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

L’XI Premi 25N, reconegut amb 15.000 euros, ha estat per a l’Associació Trama Serveis Culturals i també s’ha fet una menció especial a l’Associació d’Atenció a Dones Agredides Sexualment (AADAS). Colau, que ha lliurat els premis, ha fet referència a diferents episodis de violència masclista que ha viscut en primera persona per ser la primera dona alcaldessa de la ciutat. També ha destacat el paper dels premis, que donen visibilitat a un problema fonamental, i el de les dones lluitadores de la ciutat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat: “El masclisme persisteix a la ciutat, però també persisteixen les dones valentes i solidàries que hi fan front.”

Durant l’acte s’han projectat dos vídeos, un que reconeixia la iniciativa guanyadora de l’edició anterior i un altre que mostrava el tractament dels mitjans amb relació al gènere i diferents dades al respecte.

Una denúncia de les violències sexuals

Després de l’entrega dels premis 25N, ha estat el torn del projecte “Fem públic”, amb un recorregut urbà per denunciar les violències sexuals. Aquest recorregut serveix per viure una experiència immersiva pels carrers de la ciutat a partir de les vivències de dones, de totes les condicions, víctimes de discriminació racial i amb expressions culturals diverses. Els participants, mitjançant una audioguia, han recorregut diferents llocs on es reproduïen escenes de violència masclista. En el projecte també s’activarà una plataforma web que inclourà la investigació, la documentació i el material sorgit dels tallers que s’han portat a terme a fi d’extreure’n diferents vivències.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76562 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: