Anuncios
ÚLTIMA HORA:

En homenatge als afusellats de la dictadura franquista

La ciutat ha recordat les més de 1.700 víctimes republicanes executades a Barcelona. El Camp de la Bota, l’actual Fòrum, va ser l’espai en què el règim va dur a terme la majoria dels afusellaments.

Entre els anys 1939 i 1952, la dictadura franquista va executar a Barcelona 1.717 persones. La majoria d’elles, 1.734, van ser afusellades al Camp de la Bota, la zona on actualment se situa el Fòrum. El Camp de la Bota va ser un espai de repressió, des del qual s’atemoria tota la població a través dels afusellaments, que escarmentaven a la resta.

Aquest diumenge, la plaça del Fòrum ha estat l’escenari d’un homenatge en memòria a les víctimes republicanes afusellades al Camp de la Bota. Al peu del monument Fraternitat, els assistents a l’acte han fet un minut de silenci en memòria dels afusellats, entre clavells i banderes de la República. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat: “Aquest no és només un acte de record i homenatge sinó també de defensa dels valors que van inspirar la gent aquí afusellada“.

L’homenatge ha inclòs interpretacions musicals del Cant de la Senyera, l’Himne de Riego, El cant dels ocells i Els Segadors, i una ofrena floral. Ha estat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Memorial Democràtic amb la col·laboració de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76676 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

1 Comentario en En homenatge als afusellats de la dictadura franquista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: