Anuncios

Ernest Urtasun lamenta la manca de voluntat de diàleg del Govern amb els pressupostos

El portaveu d’ICV constata que la política econòmica de Junts pel Sí la dicta CDC i no ERC.

El portaveu d’ICV i eurodiputat, Ernest Urtasun, ha volgut posar de relleu avui que des del primer moment “es va estendre la mà al Govern per intentar arribar a un acord en matèria pressupostària, però en les darreres hores s’ha pogut veure la manca de voluntat de diàleg” amb el Grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot. “La poca informació que se’ls ha traslladat i l’evident renúncia a fer uns pressupostos ambiciosos socialment, ja que el Govern no ha volgut abordar la qüestió fiscal, essencial per afrontar l’emergència social, i no ha retocat els trams alts de l’IRPF ni els impostos de successions i donacions, amb els que es podrien arribar a recaptar fins a 1000 milions d’euros i engegar mesures com la Renda Garantida de Ciutadania”, ha explicat Urtasun que també ha criticat que s’han tocat uns trams “que no són ni de bon tros del nivell més alt en comparació amb altres comunitats autònomes”.

Sobre la decisió del President de la Generalitat de no assistir a la Conferència de Presidents i del Conseller d’Economia de no assistir al Consell de Política Fiscal i Financera, el portaveu ecosocialista ha convidat al Govern a “no deixar la cadira buida a cap espai on es discuteixin interessos que afecten al país”, com per exemple el repartiment del sostre de despesa. “Reivindicar una relació bilateral amb Catalunya no està renyida amb ser present en espais multilaterals on s’aborden qüestions d’aquesta importància”, ha recalcat Urtasun.

MORT DE FIDEL CASTRO

Urtasun ha traslladat, en nom de la formació ecosocialista, el condol a la família de Fidel Castro i al Govern i al poble de Cuba i ha destacat que Castro “ha estat una figura central de la història del segle XX, que ens deixa un llegat contradictori”. El portaveu ecosocialista també ha volgut remarcar que des del seu accés al poder i la revolució cubana al 1959 “hi ha hagut millores en termes d’accés a Drets Humans com la Salut i l’Habitatge, una caiguda en picat de l’analfabetisme i un sistema sanitari i una educació que han permès arribar a tota la població, cosa excepcional pel context regional de Cuba”. Amb tot, Urtasun ha estat crític amb la manca de pluralisme polític durant tants anys a Cuba.

En aquest sentit, l’eurodiputat ha recordat que estem “a les portes d’acabar amb la suspensió de les relacions entre la UE i Cuba ja que s’ha signat un acord de cooperació per acompanyar el nou escenari polític de restabliment de les relacions diplomàtiques entre els EUA i Cuba”. I en relació a aquest acord, Urtasun aposta per “accelerar la seva ratificació i conclusió, per les incerteses que poden venir del nou govern nord americà ja que les reaccions del president Trump no porten bons auguris”.

PRIMÀRIES A LA DRETA FRANCESA

Sobre la victòria de François Fillon a les primàries de la dreta francesa, l’eurodiputat d’ICV ha posat de relleu la gran participació malgrat també ha volgut mostrar la seva “preocupació per l’elecció d’un candidat tan radical”, amb un programa “marcadament neoliberal, amb una forta reducció del funcionariat, retallades en serveis públics essencials, l’eliminació de les 35 hores i la pèrdua de llibertats públiques, drets de les dones i drets LGTBI+”.

“Si es produís una segona volta entre Fillon i Le Pen podria haver una gran abstenció de l’electorat d’esquerres. Esperem que les esquerres siguin capaces de presentar una proposta guanyadora per frenar l’ascens de la dreta i l’extrema dreta a França», ha alertat Urtasun.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82968 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: