Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Ferri: “Estem decebuts amb l’anul·lació de la Llei Valenciana de Custòdia Compartida però treballarem per una reforma constitucional que ens permeta legislar sobre dret civil”

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri ha lamentat la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar la Llei Valenciana de Custòdia Compartida, que havia sigut recorreguda pel Govern central, per envair competències estatals. Per a Ferri “esta nova decisió del Tribunal Constitucional corrobora que als valencians no se’ns deixa legislar en dret civil encara que el nostre Estatut d’Autonomia de 2006 així ho establisca”.

“A pesar d’esta sentència des de Compromís continuarem defensant la necessitat de l’aplicació de la custòdia compartida com l’opció preferent per als fills de les parelles que no conviuen, tant per ser la millor opció per als menors com pel avanç en matèria d’igualtat que suposa”.

Ferri ha assenyalat també que “no compartim la posició d’impedir que apliquem plenament l’actual Estatut d’Autonomia, que no ha estat declarat inconstitucional ien el qual es diu expressament que la Generalitat té competència exclusiva per a la conservació, desenvolupament i modificació del Dret Civil Valencià, qüestió que se’ns està negant sistemàticament des del Tribunal Constitucional”.

“Estem profundament decebuts però anem a continuar treballant perquè al poble valencià se’ns reconega el dret a legislar sobre estes matèries. Després del seguit de sentències contra el nostre dret civil el camí passa ara per una reforma de la Constitució Espanyola, per a recuperar el dret civil valencià tal i com està arreplegat a l’Estatut d’Autonomia”.

“Compromís anem a tractar d’aconseguir el major suport possible per fer efectiva una reforma de la Constitució, on clarament s’arreplegue la competència valenciana per a legislar en matèria civil”, ha conclòs Ferri.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78311 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: