Anuncios

Pisarello: “Tenim el deure ètic de no deixar sols els refugiats sirians ni les persones que els ajuden”

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament han signat un acord de cooperació amb les Nacions Unides per actuar al Líban.

La cooperació catalana aportarà 1,6 milions d’euros per donar resposta a la crisi humanitària de la Mediterrània i també hi actuarà mitjançant quinze ONG que ja estan treballant sobre el terreny.

Durant l’acte de signatura de l’acord, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha assegurat que Europa té una responsabilitat davant la crisi dels refugiats. “Tenim el deure ètic d’actuar, de no deixar sols els refugiats sirians ni les persones que els ajuden. El mínim que podem fer és una acció coordinada davant unes institucions europees i uns governs estatals que no fan prou”, ha afegit.

“A les portes d’Europa estan morint desenes de milers de persones, però també està morint la nostra humanitat, el somni europeu en què molts creiem, i està morint la idea que el nostre mar ha de ser un pont de cultures i no una frontera de mort, com està passant”, ha lamentat Pisarello, que ha afegit que l’actuació de les institucions catalanes s’aborda “des d’una barreja de sentiments de vergonya i indignació, però també de no resignació”.

El primer tinent d’alcaldia ha reivindicat la llarga tradició solidària i d’agermanament de Barcelona, que s’ha vist incrementada amb el compromís i la fita assumida per l’actual Govern municipal de destinar el 0,7% del pressupost a cooperació. Entre el 2015 i el 2016 l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 817.000 euros a la crisi humanitària a la Mediterrània.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82968 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: