Anuncios

Més recursos i serveis per atendre el sensellarisme i evitar que esdevingui crònic

L’Ajuntament ha presentat el Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona 2016-2020, elaborat conjuntament amb la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar de Barcelona i amb gent que viu al carrer. El document, que és pioner a Espanya perquè aborda el fenomen de manera integral, està dotat de 5 milions d’euros per a equipaments i 10 milions anuals, que permetran, entre altres mesures, contractar més personal per detectar i atendre aquest col·lectiu. També s’obriran més places residencials, 100 habitatges i un nou centre de salut mental. L’objectiu del pla no és només donar un millor servei, sinó reforçar la prevenció perquè el sensellarisme no es cronifiqui.

“La cronificació del sensellarisme empitjora la situació de la persona i en dificulta el retorn i la integració socials”, ha assenyalat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. I hi ha afegit: “És una pota més de l’exclusió residencial. Calen canvis estructurals per fer-hi front.“

El pla s’estructura en 9 eixos estratègics, 24 objectius i 70 actuacions, entre les quals destaca, per exemple, la creació d’un grup de detecció de persones sense llar als intercanviadors de transport, com l’estació de Sants o la del Nord. El Servei d’Inserció Social passarà de 43 a 57 treballadors, i es contractaran 11 educadors més.

Entre altres mesures, també s’impulsarà un programa de reformes estructurals dels centres residencials, i s’ha engegat ja la campanya de sensibilització “Podries ser tu”, que va acompanyada de dues publicacions: una guia d’estil i unes recomanacions per a periodistes.

El nombre de persones que dormen en albergs ha augmentat un 60% durant els últims vuit anys. De les 1.190 persones del 2008, s’ha passat a les 1.907 d’aquest any. També ha augmentat la presència de gent que dorm al carrer, en aquest cas un 37%, ja que la xifra ha passat de 658 persones (segons el recompte de l’11 de març de 2008) a 941 (d’acord amb el recompte realitzat el 18 de maig de 2016).

Anuncios

Categorías

About el comunista (82968 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: