Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Clam de les principals ciutats de l’àrea metropolitana per a una llei d’habitatge “de màxims”

Els principals alcaldes i alcaldesses de la regió metropolitana de Barcelona han reclamat avui a la Generalitat i al Parlament una aposta decidida en matèria d’habitatge en la nova llei que substituirà la Llei 24/2015 d’emergència habitacional, parcialment suspesa pel Tribunal Constitucional, que ja debat la cambra catalana.

Els alcaldes i les alcaldesses de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Sabadell han demanat que se’ls tingui en compte en el procés de creació de la llei i que sigui al més ambiciós possible i que es tinguin en compte les esmenes que hi han fet. Segons Ada Colau, cal una llei a l’altura de les circumstàncies. “La llei que ara està en el tràmit parlamentari final és insuficient”, ha afirmat.

Els alcaldes i alcaldesses han manifestat la necessitat d’adaptar la nova norma a les necessitats canviants, com ara el fet que el 95% dels desnonaments que es produeixen són per impagament del lloguer. També han reclamat que la nova llei obligui els grans tenidors a garantir el reallotjament en tots els casos de desnonaments de famílies vulnerables. Colau també ha reclamat que la nova llei obri la possibilitat a regular el preu del lloguer.

“L’emergència habitacional és lluny de resoldre’s. Es consolida, s’agreuja i es modifiquen els perfils dels afectats”, ha destacat l’alcaldessa. “Demanem que aquesta llei apunti als màxims i no es conformi amb els mínims”, ha recalcat.

L’alcaldessa ha explicat que tot i que s’han reforçat els mecanismes per garantir l’habitatge a tota la ciutadania, la setmana passada es van haver d’atendre fins a 102 desnonaments a Barcelona, dels quals només es van executar sis, i se’ls va garantir el reallotjament. Tot i així, la situació és límit.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78311 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: