Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Quaranta anys de mobilitzacions de les dones

Barcelona recupera i honora la memòria de les mobilitzacions de les dones amb el projecte commemoratiu “En moviment [s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016”. Una petita exposició, taules rodones i cinefòrums recorreran els deu districtes de la ciutat fins al juliol del 2017.

El maig del 1976 la ciutat va ser la seu de les I Jornades Catalanes de la Dona al paranimf de la Universitat de Barcelona. S’hi van aplegar més de quatre mil dones, que van debatre temes com la dona i el treball, la participació de la dona en la vida quotidiana, la dona i els mitjans de comunicació o la dona i la sexualitat. Moltes de les reivindicacions que es van recollir en aquelles jornades van donar peu a les campanyes i mobilitzacions més importants dels anys següents.

Per commemorar els 40 anys d’aquestes primeres jornades, l’Ajuntament ha posat en marxa un cicle per recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per a la millora de la vida als barris de la ciutat i per a la construcció de relacions socials més democràtiques i equitatives.

“Les dones hem estat molt presents en totes les lluites, però en canvi hem estat infravalorades als llibres d’història. Volem recuperar la història i la memòria amb mirada de dona“, ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau, durant la presentació del cicle. Colau ha afegit: “Projectes com aquest no només serveixen per reconèixer la contribució de les dones en les lluites col·lectives, sinó que també ens apoderen i ens mostren referents per seguir avançant cap a una Barcelona més lliure, justa i democràtica.”

El programa també inclou la projecció del documental El despertar de les dones: La lluita feminista. El film recupera les vivències de dones feministes de diferents procedències, veïnes, sindicalistes, militants de partits i de diferents associacions durant les I Jornades Catalanes de la Dona. Podeu consultar totes les activitats del cicle en aquest web.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (80567 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: