Anuncios

Apoderament veïnal per fer barris més igualitaris i cohesionats

El Pla de barris ja està operatiu i en ple funcionament. Durant aquest mandat, setze barris de la ciutat en rebran l’impuls amb l’objectiu de crear-hi un teixit veïnal i associatiu consistent. Per aconseguir l’apoderament del veïnat, se’ls implicarà en els projectes de cada barri de manera que en prenguin part a l’hora de definir-los mitjançant processos participatius.

La majoria de les zones d’acció del pla es concentren en l’Eix Besòs, tot i que també s’hi inclouen barris de muntanya com Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, els barris de la Marina a Sants-Montjuïc, i la zona sud del Raval i el Gòtic, a Ciutat Vella. Es tracta d’aconseguir reduir les desigualtats de les zones vulnerables de Barcelona, així com fomentar-hi la cohesió social, reactivar-ne l’economia i transformar el medi urbà.

“Volem canviar la forma de treballar amb l’apoderament, el coprotagonisme i la reactivació del barri“, ha assegurat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Així doncs, no es tracta només d’invertir en els barris i posar-hi recursos sinó que també es vol treballar de costat amb el veïnat, segons Colau. El Pla de barris es desenvolupa en un total de 16,5 quilòmetres quadrats de territori urbà, on viuen 220.500 persones. Els projectes que inclou rebran una inversió de 150 milions d’euros en els propers anys.

Els diversos projectes que es desenvolupen als barris se centren en l’educació, els drets socials i els àmbits urbà i econòmic. Aquests quatre eixos principals també vertebren els anomenats projectes motor, accions transversals que es convertiran en trets identitaris de cada zona. Cadascun dels setze barris tindrà tres iniciatives d’aquest tipus.

Un d’aquests projectes, que ja està en marxa, és el de l’Escola Sant Jordi, a la Trinitat Nova. Amb l’objectiu de poder escolaritzar tots els infants i joves d’entre tres i setze anys al mateix barri, s’unificaran tres centres per crear-ne un de sol. També són projectes motor ja en funcionament la renovació del Club de Lluita de Baró de Viver, un equipament per fomentar la cohesió social del barri, i la millora del menjador social de la Cooperativa Gregal, al Besòs i el Maresme, que crearà llocs de treball dins el seu entorn.

Anuncios
About el comunista (67844 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: