Anuncios

Barcelona s’integra a la xarxa europea de ciutats que gestionen públicament l’aigua

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), s’ha adherit a l’Associació d’Operadors Públics d’Aigua —Aqua Publica Europea—, la principal xarxa europea de ciutats amb gestió pública de l’aigua. La ciutat s’integra així a una entitat de la qual formen part Berlín, Brussel·les, París, Estrasburg, Dublín, Nàpols, Milà, Edimburg i Ginebra.

Amb aquest nou pas, el consistori avança en el procés de gestió pública de l’aigua i aprofundeix en l’intercanvi d’experiències amb altres ciutats que han decidit apostar pel mateix model. L’adhesió a l’Aqua Publica Europea (APE) s’ha anunciat aquest dimecres, 15 de març, en el marc del Consell d’Administració de l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA). L’adhesió haurà de ser ratificada en la reunió que el comitè executiu de l’APE celebrarà el 21 de març, en què l’ens municipal assistirà representat pel seu president i regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia.

La inclusió de BCASA a la xarxa europea s’emmarca dins l’estratègia de l’Ajuntament de potenciar les col·laboracions mitjançant el treball conjunt amb altres ciutats i organitzacions socials, ecologistes, acadèmiques, sindicals i operadors de l’aigua i sanejament que defensen un model públic de la gestió d’aquest bé.

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març, i com a resultat de l’acord signat al setembre entre les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de París, Anne Hidalgo, que incloïa la cooperació d’ambdues ciutats en temes d’aigua, està prevista la celebració d’una trobada d’àmbit tècnic. Aquesta reunió ha de servir perquè Barcelona conegui el procés de municipalització portat a terme a París.

L’Ajuntament ha organitzat per al mateix dia un seguit d’activitats que formen part d’una estratègia de treball de cooperació i en xarxa al voltant de la gestió de l’aigua. Una de les principals propostes per al Dia Mundial de l’Aigua és la jornada “Aigua, bé comú: Reptes i futur”, organitzada pel consistori i la plataforma Aigua és Vida, que tindrà lloc el 21 de març de les nou del matí a les vuit de la tarda al Recinte Modernista de Sant Pau. La trobada, oberta a tothom i gratuïta, pretén ser un fòrum en què s’intercanviïn idees sobre com administrar l’aigua al segle XXI.

La jornada culminarà amb una taula rodona sobre municipalització de la gestió de l’aigua, una tendència a l’alça en els darrers anys a Europa, amb nombroses experiències d’èxit. Per parlar dels reptes de les ciutats que s’han pronunciat recentment en favor de la gestió pública de l’aigua, hi han estat convidats el regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia; la tinenta d’alcaldia de París, Célia Blauel; el tinent d’alcaldia de Montpellier, René Revol; la tinenta d’alcaldia de Valladolid, María Sánchez, i el tinent d’alcaldia de Terrassa, Alfredo Vega.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82660 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: