Anuncios
ÚLTIMA HORA:

En marxa els treballs per assegurar l’estabilitat dels edificis del c. Llull

Barcelona.- Els treballs per consolidar les finques del carrer de Llull entre Llacuna i Roc Boronat ja han començat, d’acord amb l’informe tècnic de Bombers de Barcelona, que exigia una actuació ràpida. La prioritat municipal és assegurar el risc zero dels immobles 153, 155 i 157 abans que els veïns, desallotjats el passat dia 15, puguin tornar a casa seva.

Bombers de Barcelona ha detectat moviment a les finques 155 i 157 del carrer de Llull, al Poblenou, cosa que ha accelerat els treballs previstos per l’Ajuntament d’omplir de formigó els fonaments de l’edifici del 155. Durant els dies 18 i 19 el formigó fraguarà i el dilluns 20 es procedirà a apuntalar les finques.

El passat dimecres 15, el cos de prevenció va detectar una esquerda significativa al soterrani de la finca del 155, fet que va motivar el desallotjament preventiu dels veïns i les veïnes dels immobles del mateix edifici i dels dos contigus. L’esquerda va ser provocada per la desaparició de la sorra del subsòl de la finca on reposen els fonaments.

La previsió inicial era peritar l’abast dels danys de la finca afectada i, un cop feta l’anàlisi, procedir a omplir els buits generats pel moviment del subsòl amb formigó lleuger i apuntalar les finques. La detecció de moviment, i segons la recomanació del cap tècnic del cos de Bombers, ha obligat a accelerar la previsió per assegurar l’estabilitat.

El regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner,  que ha atès als mitjans de comunicació per explicar les actuacions municipals, ha posat per davant la seguretat dels veïns i les veïnes. “Els veïns no tornaran mentre hi hagi perill. La seguretat de les persones és ara la prioritat“, ha assegurat.

Atenció al veïnat

Els veïns i les veïnes dels números 153, 155 i 157 del carrer de Llull, desallotjats preventivament el passat dimecres 15, han pogut recollir dels seus habitatges roba, medicaments i tots els elements necessaris, alhora que l’Ajuntament s’ha fet càrrec de tota necessitat sobrevinguda. En total són 32 veïns els que han hagut de deixar casa seva, dotze han requerit allotjament, i han estat ubicats a un dels hotels pròxims a les finques. La resta s’estan a cases d’amics i familiars.

Aclarir les causes

Després de l’atenció als veïns i assegurar l’estabilitat dels edificis, la tercera prioritat municipal és conèixer i aclarir les causes que han provocat el moviment de terres al subsòl d’aquella zona del Poblenou. Per precaució, s’ha obligat a aturar les obres de dos hotels en construcció als solars de davant, al mateix carrer de Llull. Els treballs per construir els fonaments dels hotels, així com l’antiguitat de l’edifici, del 1935, són ara mateix una de les possibles causes.

En paral·lel als treballs que s’estan duent a terme, l’Ajuntament analitzarà les proves i les evidències recollides aquests dies per tal d’esclarir l’origen de les afectacions. Mentre no s’arribi a cap conclusió, però, no es reprendran les obres dels hotels.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (76358 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: