Anuncios

Nous tràmits per avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera

Barcelona Sagrera Alta Velocitat s’encarregarà de la redacció de projectes d’obres per enderrocar edificacions que permetin obrir el carrer Estivill, i enderrocar els edificis dels antics habitatges de ferroviaris de Renfe. Aquestes accions, amb un cost aproximat d’uns 265.000 €, permetran revitalitzar aquesta àrea i avançar en la urbanització dels entorns de la Sagrera.

Per avançar i desencallar la situació de bloqueig de la Sagrera, l’Ajuntament ha donat llum verda a una nova addenda al conveni marc de col·laboració entre Bagursa (Barcelona de Gestió Urbanística) i BSAV (Barcelona Sagrera Alta Velocitat) que suposa la inversió de més de 265.000 € per tal que BSAV pugui elaborar projectes d’obres d’urbanització dins dels àmbits de gestió de sòl que du a terme Bagursa a la zona.

Concretament, es redactarà el projecte d’obres per a l’enderroc de les edificacions que hi ha pendents per poder obrir el carrer de Josep Estivill. També es faran els mateixos tràmits per als enderrocs de les edificacions dels antics habitatges de ferroviaris de Renfe, situats entre el passeig de Santa Coloma i el carrer Andana de l’Estació. També està en tràmit d’enderroc les edificacions entre Baixada de la Sagrera i Gran de la Sagrera.

L’execució d’aquests enderrocs i posteriors urbanitzacions es completen amb la reactivació de les obres del nou col·lector Prim, que es reprendran abans de l’estiu amb una inversió prevista de 10,5 milions, segons es va comprometre el govern de l’Estat recentment.

Paral·lelament, el passat mes de novembre l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar l’impuls a diverses actuacions i millores a l’entorn de l’estació, que ja estan en procés de licitació i adjudicació i, entre les quals destaca, la redacció i formulació d’una nova Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) al sector de Prim.

A banda, la Comissió de Govern també va aprovar una primera partida de 5 milions d’euros, que es transfereix a Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per conservar sòl i fer-hi un total de 105 habitatges de protecció.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82847 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: