Anuncios

L’Audiència Pública als nois i les noies de Barcelona entra en la fase final

Barcelona.- La sèrie d’audiències als districtes, prèvies a la 22a Audiència Pública als nois i les noies, que es farà a l’Ajuntament, ha començat a la Biblioteca Jaume Fuster, a Gràcia, i a la seu del Districte de Nou Barris. Durant aquestes sessions, i com faran fins al 2 de maig altres escoles de Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, Sant Martí i Sant Andreu, l’alumnat participant comparteix públicament les reflexions al voltant del refugi.

En cada audiència de Districte participen entre dues i cinc escoles. En el cas de Gràcia, el regidor Eloi Badia; el director del pla “Barcelona, ciutat refugi”, Ignasi Calbó, i la consellera d’Educació i Cultura del Districte, Marta Duñach, han pogut escoltar de viva veu les propostes i els compromisos de vuit nois i noies, en representació d’uns dos-cents estudiants de les escoles Reina Violant, Vida Montserrat, Jesuïtes Gràcia i l’Institut Serrat i Bonastre.

Crear espais per portar a terme intercanvis culturals, desenvolupar campanyes de sensibilització, pressionar per aconseguir el tancament del centre d’internament d’estrangers (CIE) o combatre els estereotips i les discriminacions són algunes de les idees expressades per l’alumnat. Els nois i les noies també s’han compromès a fer visible el seu parer i les accions a favor de l’acollida a través de les xarxes socials.

Un procés enriquidor

L’Audiència Pública permet als nois i les noies de sisè de primària, secundària i educació especial assumir compromisos i fer propostes a l’Ajuntament de la ciutat i a la ciutadania sobre una temàtica determinada. Enguany, aquesta iniciativa organitzada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona ha tingut el suport de l’equip municipal del pla “Barcelona, ciutat refugi”.

Amb l’assessorament d’aquest equip s’han generat una sèrie de materials didàctics per treballar a l’aula aspectes com els motius dels desplaçaments forçats, la visió sovint estereotipada que es té de les persones refugiades o les maneres de donar-ne suport.

Fins a arribar als textos finals, les escoles també es documenten i s’intercanvien experiències i coneixements en diverses trobades intercentres. La seva feina s’enriqueix i es comparteix amb el suport de diferents eines digitals, com els canals de Flickr i Twitter, i el Wikispaces.

Precisament aquest treball de construcció conjunta en xarxa és un dels aspectes que alumnes i professorat valoren més positivament. Preparar l’Audiència, com ha comentat un dels nois participants, ha servit per trencar idees preconcebudes sobre el refugi, revisar els valors propis i interaccionar amb altres nois i noies ampliant mirades i aprenent així a debatre i consensuar.

De les audiències als districtes es recolliran idees i propostes a incloure en el document de ciutat, que es llegirà el 23 de maig durant l’acte oficial de tancament amb les autoritats del Govern municipal. D’aquesta manera, la ciutat dona veu als ciutadans més joves i els permet educar-se en la pràctica de la participació cívica.

Anuncios

Categorías

About el comunista (82681 Articles)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: