Anuncios
ÚLTIMA HORA:

Actes de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor

Enguany se celebra el 30è aniversari de l’atemptat del comando Barcelona d’ETA a Hipercor i s’han preparat una sèrie d’iniciatives per recordar-ne les víctimes. El 17 de juny se celebrarà un acte de memòria al parc Esportiu de Can Dragó, i a partir del desembre es podrà veure una exposició sobre els fets i el context històric al recinte de la Fabra i Coats. La concepció i el contingut dels actes és fruit de les trobades que el comissionat de Programes de Memòria ha mantingut amb gairebé totes les famílies de les víctimes.

El comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha assegurat: “La idea central de la commemoració és que l’atemptat va ser contra tota la ciutadania”, i que per aquest motiu es farà “un acte de ciutat dedicat a les víctimes, als familiars dels qui hi van morir, als que van resultar ferits”.

Durant els últims mesos Vinyes s’ha reunit amb cadascuna de les famílies de les víctimes mortals perquè l’experiència i el sentiment d’aquestes persones sigui present en la commemoració amb la reivindicació dels qui van patir en primera persona l’atemptat, i també per oferir-los el suport de la ciutat i expressar el reconeixement dels dèficits institucionals al llarg de tants anys.

En l’acte del 17 de juny es descobrirà una placa de senyalització del monument Tall Irregular Progression, obra del nord-americà Sol LeWitt, que recorda les 21 persones que van morir en l’atemptat, i un faristol explicatiu de l’atemptat davant dels magatzems, a l’avinguda Meridiana. La proposta artística Memorial a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, obra de la dramaturga Àngels Aymar, es planteja com un acte d’evocació, acompanyament i ofrena a les víctimes, amb qui vol que la ciutadania s’identifiqui.

L’exposició, comissariada pel periodista Francesc Valls, es podrà veure a partir del mes de desembre del 2017, i pretén mostrar el context polític i social en què es va produir aquell atemptat, a més de transmetre el buit i la manca d’acompanyament i de suport que han sentit les víctimes i els seus familiars al llarg de trenta anys.

Anuncios

Categorías

Acerca de el comunista (78249 Artículos)
Síguenos en Twitter @elcomunistanet Síguenos en Facebook grupo: el comunista prensa roja mundo hispano Nuestro e mail: elcomunistaprensa@yahoo.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: